Hayri Kozakçıoğlu kimdir

Hayri Kozakçıoğlu kimdirHayri Kozakçıoğlu, 1938'de Alaşehir'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Mülki İdare Amirliği, Valilik, Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişiliği, Başmüfettişlik, Erzurum Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Adana, Sakarya, Diyarbakır Valiliği, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği, İstanbul Valiliği yaptı.

AÇIKLANAMAYAN PARA TRANSFERİ

1 Eylül 1993 tarihli Sabah Gazetesi'nde yer alan bir haberde İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun Olağanüstü Hal Bölge Valiliği hesaplarından 2 milyar lirayı (yaklaşık 250.000 dolar) kendi adına açılan hesaplara geçirdiğini ileri sürüldü. Kozakçıoğlu bu iddia karşısında söz konusu parayı dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli'nin onayı ile 12 Ağustos 1991'de kendi hesabına aktardığını ve 18 Ocak 1993'de Bölge Valiliği'nin talebi üzerine geri gönderdiğini ileri sürdü. Ancak Kalemli bu olaydan haberi olmadığını açıkladı.

İSTİFA ETTİ

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, Kozakçıoğlu'nu istifaya davet ederken, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel “Paralar örtülü ödenekten teröre karşı mücadele için verilmiştir. Ancak ne için harcandığı açıklanırsa devlet sıkıntıya düşer” dedi. Kozakçıoğlu, 1 Kasım 1995'de görevini Rıdvan Yenişen'e devretmiştir.

İNTİHAR ETTİ

Evli ve 3 çocuk babası olan Kozakçıoğlu; 18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra 21.dönem İstanbul milletvekilli olarak Meclis'e yeniden girdi.

Kozakçıoğlu, 23 Mayıs 2013 tarihinde Sarıyer'deki evinde intihar etti.