Jennifer Lawrence kimdir

Jennifer Lawrence kimdir

Kentucky'de bulunan Kammerer Middle School ismindeki okulda okuyan Jennifer liseden 2 yıl erken mezun olmuş ve 14 yaşında oyuncu olmaya karar verdiğinde ailesiyle birlikte bir yetenek avcısına başvurmuş, böylelikle 2006'da televizyon yapımlarıyla oyunculuk kariyerine başlamıştır.

2008'de Jason Freeland'in yönettiği Garden Party isimli filmde küçük bir rol oynadı. Aynı yıl Guillermo Arriaga'in yönettiği büyük bir yapım olan The Burning Plain'da Charlize Theron ve Kim Basinger birlikte oynadı. Bu rolüyle Venedik film festivalinde Marcello Mastroianni ödülünü aldı.

2009 yılında “The Beaver” filminde Mel Gibson ve Jodie Foster ile birlikte oynadı.2010 yılında başrol oynadığı Debra Granik'in yönettiği “Winter's Bone” isimli film Sundance Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü aldı. Bu filmden sonra onunla karşılaşan Steven Spielberg'ün onu durdurup “Sen, o Jennifer Lawrence mısın?” diye sorduğu dilden dile dolaşmaya başlamıştır.

2011 yılında Jennifer Lawrence "X-Men: First Class" filminde şekil değiştiren karakter Mystique rolünde oynadı. Bu filmlede X-men dünyasına girmeyi başarmıştır.

2012 yılında “Açlık Oyunları” filmi ile şöhrete kavuşan ve ülkemizde de tanınan ardından rol aldığı “Silver Linings Playbook" filmindeki performansı ile en iyi kadın oyuncu Oscar ödülünü aldı.

FİLMLERİ:

2006 - Company Town (Dizi), Monk (Dizi)
2007 - Cold Case (Dizi), Donald Gray Show (Dizi), Not Another High School Show(Dizi), Not Another High School Show(Dizi)
2007-08 - Medium (Dizi)
2007-09 - Bill Engvall Show (Dizi)
2008 - Garden Party, Poker House, Burning Plain
2009 - Devil You Know
2010 - Winter's Bone (Gerçeğin Parçaları)
2011 - The Beaver, Like Crazy, X-Men: First Class
2012 - House at the End of the Street, The Hunger Games, Silver Linings Playbook
2013 - The Hunger Games: Catching Fire, American Hustle
2014 - X-Men: Days of Future Past