Kemal Öztürk kimdir

Kemal Öztürk

İlk ve orta öğrenimini Sakarya’da tamamlayıp Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezun oldu.

1990 yılından sonra çeşitli dergilerde makaleler yayınlayarak yazı hayatına başladı. Profesyonel gazeteciliğe 1995 yılında adım attı. Aynı zamanda televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yapan Öztürk'ün, yerli ve yabancı televizyon kanallarında çok sayıda belgeseli bulunmaktadır. Siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim konularında çok sayıda makale ve kitapları yayınlandı.

Dil ve belgesel eğitimi için bir süre yurt dışında bulundu. 2003 yılında Türkiye’ye döndüğünde “TBMM Başkanı İletişim Danışmanı” oldu. 2005 yılında da “TBMM Başkanı Başdanışmanı” olarak görevine başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığını yaptıktan sonra, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrıldı. Anadolu Ajansı’nı bir marka haline getirecek görevine bu dönemde başladı.

03 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür oldu.

ORTADOĞU VE BALKANLARIN 1 NUMARASI OLDU

Öztürk’ün liderliğinde başarılı bir ekip çalışmasıyla Ortadoğu’da en çok Arapça haber üreten ve en etkili savaş fotoğrafları çeken ajans oldu. Sıcak savaş fotoğraflarının batı medyasında yayınlanması konusunda “Fransız Haber Ajansı” ve “Reuters” ile Ortadoğu’da girdiği yarışı önde tamamladı. Bu başarısı Anadolu Ajansı’na Balkanlarda da en etkili haber ajansı unvanını kazandırdı.

FİLİSTİN, SURİYE, MISIR

Ortadoğu'daki gelişmelerin tüm dünyaya doğru bir şekilde yansıtılmasında etkin rol oynadı. Yayınladığı fotoğraf ve görüntüler ile Suriye'deki iç savaşta Esed güçlerinin yaptığı sivil katliamları dünyaya duyurdu. Esed'in Guta'da kimyasal silah kullandığının görüntüleri ve rejiminin tutuklu muhaliflere uyguladığı sistematik işkenceyi gözler önüne seren fotoğraflar bu sürece damga vurdu.

Öztürk, Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye yapılan kanlı darbe sürecini Tahrir'de muhabir gibi bizzat takip ederek, yaşananları aktardı. Tahrir sürecindeki gözlemlerini AA'nın fotoğraflarıyla yayınladığı "Yarım Kalan Devrim: Mısır" kitabında aktardı. İsrail'in son Gazze saldırılarında da etkili bir yayın yaparak dünyanın dikkatinin mazlum Filistinlilere çevrilmesini sağladı.

3 yılı aşkın süre bulunduğu görevinden 1 Aralık 2014 tarihinde istifa etti. İstifasından bir ay sonra “Yeni Şafak” gazetesinde köşe yazarlığına başlayan Öztürk, evli ve üç çocuk babasıdır.