Mehmet Celalettin Lekesiz kimdir

Celalettin Lekesiz

Mehmet Celalettin Lekesiz, 1 Mayıs 1962 Yozgat’ın Yerköy ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Yerköy’de tamamladıktan sonra, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

ÇALIŞMA HAYATI

1987 yılında Kırşehir Valiliğinde Kaymakam adaylığı yaparak iş hayatına atıldı. İngiltere’de bir süre İngilizce Dil Eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye döndü. 1990 yılından itibaren sırasıyla; Tefenni (Burdur), Köprübaşı (Manisa), Yusufeli (Artvin) ve Divriği (Sivas) Kaymakamlıkları görevlerinde bulundu.  Daha sonra “İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığında Daire Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği” ve “Personel Genel Müdürlüğü” yaptı.

Amasya ve Hatay Valiliğinden sonra 15.09.2014 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile "Emniyet Genel Müdürü" oldu.

YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Bürokrasinin Azaltılması, Tahditli Ticarî Plâkalı Araçların Türkiye Genelindeki Sorunları ve Çözüm Önerileri, İl ve İlçelerde Performans Denetimi Yapılması konularında raporlar hazırladı. Görev yaptığı valilerinden, Turizm Bakanı'ndan ve İçişleri Bakanı'ndan çeşitli ödüller aldı.

İleri düzeyde İngilizce bilen Lekesiz, evli ve 3 çocuk babasıdır