Meryem Uzerli kimdir

w

MERYEM UZERLİ KİMDİR?

12 Ağustos 1983 yılında Almanya’nın Hessen eyaletinin Kassel şehrinde doğdu. Ailenin en küçüğü, iki ağabeyi ve bir ablası var. Gerçek tam ismi Meriem Sahra Üzerli’dir.

KARİYERİ

Annesi Alman uyruklu Ursula, babası ise Türk Hüseyin Üzerli. Meryem Üzerli 2000 yılında Hamburg’a yerleşmiş ve burada Schauspielstudio Frese okulunda oyunculuk ve tiyatro üzerine eğitim aldı. Berlin ve Almanya’nın en önemli merkezinde tiyatro oyunları oynadı.

Okulunu bitirdikten sonra Almanya’da pek çok dizi ve filmlerde rol aldı. Daha sonra Meral Okay’ın yazdığı 'Muhteşem Yüzyıl' seçmelerinde 8 ay sonra Hürrem Sultan rolü için seçildi. 5 Ocak 2011 tarihinde yayınlanan dizide büyük ilgi gören Meryem Üzerli bir anda tüm Türkiye’nin gözdesi olmayı başardı.

Hürrem rolü ile iki kez en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü ve bir kez de Tv Yıldızları Özel Ödülü verildi. 2012 yılında ise drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. 2013 yılında tükenmişlik sedromuna yakalandığını söyleyen Üzerli 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinden ayrıldı ve Almanya’ya dönüş yaptı. Meryem üzerli 10 Şubat 2014 yılında Lara adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

REKLAMLARDA DA YER ALDI

2015 yılında tekrar Türkiye’ye dönüş yapan Üzerli 'Annemin Yarası' adlı sinama filminda başrol oyunculuğu için kolları sıvadı. Film 2016 yılında vizyona girdi. Ocak 2016’da Star tv’de yayınlanan 'Gecenin Kraliçesi' adlı dizinde Selin karakterine can vererek başrol oynadı. Tüm bunların yanı sıra 2012'de Elidor reklamlarında oynamış ve şarkı söylemiştir.

2016 yılında Meryem Kozmatic adı altında kendi kozmatik markasını kurdu. Meryem Üzerli Almanca, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dil biliyor, binicilik, yüzme gibi sporlar yapıyor.