Özgü Namal kimdir

Özgü Namal kimdir

Özgü Namal 28 Aralık 1978 yılında İstanbul-Üsküdar'da dünyaya geldi. Annesi Akile Namal emekli bir devlet memuru, babası Kubilay Namal ise emekli bir tüccardır.. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Namal oyunculuğa profesyonel olarak 1997 yılında Masal Gerçek Tiyatrosu'nda çocuk oyunlarıyla başlamıştır. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda da oyunculuk eğitimi almıştır.

1998 yılında "Affet Bizi Hocam" dizisiyle televizyonlara geçti. Konservatuar eğitimi sırasında "Karete Can" , "Yeditepe İstanbul" gibi dizilerde oyunculuk deneyimlerinde bulundu. 2000 yılında "Tiyatro Fora" adlı özel bir tiyatroda "Apaçık", "Tekrar Çal Sam", "Yan Etkili Konuşmalar" adlı oyunlarda yer aldı. 2002 yılında konservatuarı bitiren Namal o yıl "O.. Çocukları" adlı filmde rol aldı ve filmdeki performansıyla daha genç yaşta 14. Ankara Film Festivalinde "Umut Vadeden Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. 2004 yılında "Büyü" ve "Anlat İstanbul" filmlerinde rol aldı ev yavaş yavaş adını duyurmaya başladı.

KARİYERİNİN DÖNÜM NOKTASI

Kurtlar Vadisi adlı dizide canlandırdığı Elif karakteriyle büyük beğeni toplayan Namal dizideki performansıyla 1. Beyaz İnci TV Ödülleri'nde aldığı en iyi kadın oyuncu ödülünü almaya hak kazandı. 2008 yılında üç ayrı filmi birden vizyonla buluştu. Ünlü oyuncu 2009'da Orhan Kemal'in aynı adı taşıyan ölümsüz eserinden uyarlanan Hanımın Çiftliği adlı televizyon dizisinde başrolü oyna Mehmet Aslantuğ ile paylaşmıştır. Özgü Namal bu sezon Kanal D'de yayınlanan "Merhamet" adlı dizide İbrahim Çelikkol, Burçin Terzioğlu ve Mustafa Üstündağ ile başrolü paylaşmaktadır.