Özgü Namal kimdir

Özgü Namal kimdir

Özgü Namal 28 Aralık 1978'de Üsküdar'da doğdu. Selanik kökenli olan annesi emekli bir devlet memuru, Makedonya kökenli babası ise emekli bir tüccardır. 14 yaşında Enis Fosforoğlu Tiyatrosu’nda tiyatro sahneleri ile tanışan Özgü Namal, önce Üsküdar Cumhuriyet Lisesi’nden, daha sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Bunun yanı sıra Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi alan Namal, 1997’de Masal Gerçek Tiyatrosu’nda çocuk oyunlarıyla profesyonel olarak tiyatroya adım atttı.

GÖNÜLLERDE TAHT KURAN DİZİLERDE OYUNCULUK DENEYİMİ

1998 yılından itibaren Affet Bizi Hocam, İkinci Bahar, Karate Can gibi dizilerde küçük rollerde oynasa da ilk çıkışını 2001 yılında Zuhal Olcay ile birlikte oynadığı “Yeditepe İstanbul” dizisiyle yaptı. 2003 ile 2005 yılları arasında reyting rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisinde rol aldı.

SIRRI SÜREYYA'NIN YÖNETTİĞİ FİLMLE ÖDÜL KAZANDI

2004 yılında rol aldığı “Büyü” filmi ilk Türk korku filmi iddiasıyla vizyona girdi. “Anlat İstanbul”, “Organize İşler” filmlerinde de rol alan Namal, 2006 yılında Sırrı Süreyya Önder’in çektiği “Beynelmilel” filmi ile Uluslararası İstanbul Film Festivali 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

2005 yılında “Kiralık Oyun”daki performansıyla Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde 'Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu Ödülü'nü kazandı.

2007 yılında Zülfü Livaneli’nin kitabından uyarlanan “Mutluluk” filmi ile Antalya Altın Portakal Film Festivali 'En İyi Kadın Oyuncu', Yeşilçam Ödülleri 'En İyi Kadın Oyuncu', Pune Uluslararası Film Festivali 'En İyi Uluslararası Kadın Oyuncu' ödüllerine layık görüldü.

2008 yılında vizyona giren 3 filmden sonra 2009 yılında çekilen “Hanımın Çiftliği” ve 2013 yılında çekilen “Merhamet” dizileri ile reyting listelerinde üst sıralarda yer aldı.

YETENEK SİZSİNİZ PROGRAMINDA JÜRİ

2014 yılında TV8 ekranlarında yayınlanan “Yetenek Sizsiniz Türkiye”de Hülya Avşar’ın yerine jüri üyeliği yapmaya başladı. Bunu yanı sıra uzun yıllar boyunca bir bankanın reklam filmlerinin yüzü oldu. Uzun yıllar Kurtlar Vadisi’ndeki rol arkadaşı Oktay Kaynarca ile birlikte olan Namal, 2013 yılından beri reklamcı Ahmet Serdar Oral ile birliktedir.

HİPNOZ İLE DOĞUM

Özgü Namal, 11 Nisan 2015 tarihinde ilk çocuğu Nefes’i evinde hipnoz yöntemi ile dünyaya getirerek gündeme geldi. Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın da bebeğini bu yöntemle doğurmasından sonra dünyada hızla yayılmaya başlayan hipnoz doğumda, annelerin uyguladığı düzenli nefes teknikleri ile doğumun ağrı kesicisiz ve sancısız normal şartlarda gerçekleşmesi sağlanıyor.