Bluetooth yakında cihazların tam konumunu tespit edebilecek
ensonhaber.com

Bluetooth teknolojisi kullanılarak cihazların konumu zaten tespit edilebiliyor ve bu teknolojinin konum doğruluğu oldukça iyi. Bununla birlikte, Bluetooth’a yapılacak planlı bir güncelleme, teknolojiye kısa menzilli telsiz teknolojisine sahip cihazların yönünü ve yerini santimetreye kadar tespit etme gücü verecek.

BLUETOOTH

DAHA NET KONUM TESPİTİ YAPACAK

Bluetooth Özel İlgi Grubu, yeni bir yön bulma özelliği açıkladı. Konum bulma iyileştirmesi içeren yeni özellik, Bluetooth 5.1 teknolojisinin ana çekirdeğine ekleniyor ve teknolojinin cihazların konumunu daha doğru tahmin etmesini sağlıyor. Yeni konum özelliği, belirli öğelerin nerede olduklarını tam olarak belirlemek için gerçek zamanlı konumlandırma sistemlerinden yararlanıyor ve santimetreye kadar  doğru konum tespiti yapabiliyor.

bluetooth

Normal kullanım açısından Bluetooth, yakındaki cihazların uzaklığı veya yakınlığı hakkında bize bilgi veriyor. Ancak geliştirilen yeni özellik, yakınlık ve konum özelliklerini birleştirerek Bluetooth aygıtlarının nerede olduklarını ve hangi yöne doğru hareket ettiklerini 100 kat daha güçlü bir şekilde hesaplıyor.

Konum servisleri, Bluetooth'un en hızlı büyüyen özelliklerinden bir tanesi ve söz konusu servislerin bu yıl 440 milyon cihaz tarafından kullanılması bekleniyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji