BMMYK nedir
Detay Haber

BMMYK, mültecileri korumak amacıyla yapılan uluslararası hareketleri düzenlemek, onlara liderlik etmek ve dünya çapındaki mülteci sorunlarını çözmekle yetkilendirildi. Asıl amacının, mültecilerin haklarını ve refahını savunmak olduğu belirtiliyor.

BMMYK nedir

BARINMA HAKLARININ GARANTİLENMESİ

Sığınma talebi ve diğer bir devlette gönüllü geri dönüş, yerel bütünleşme ve üçüncü ülkeye yerleştirilme seçenekleri ile güvenli bir şekilde barınma haklarını garantilemek için mücadele eden BMMYK, yaklaşık elli yıllık bir sürede, 50 milyon kadar insanın hayatlarına yeniden başlamasına yardım ediyor.

BMMYK nedir

MÜLTECİ OLAYLARININ TEKRARLANMASINI ÖNLÜYOR

BMMYK, insan haklarının korunmasında ve tartışmaların barışçıl bir şekilde çözülmesinde etken olan koşulların yaratılması için devletler ve diğer kurumları destekleyerek, zorla yerinden edilme vakalarını azaltmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda BMMYK, kendi ülkelerine dönmekte olan mültecilerin yeniden kaynaşmalarını güçlendirmek arayışında olup, mülteci yaratan olayların tekrarlanmasını önlemek adına da çalışmalar yürütüyor.

BMMYK nedir

EN ÇOK ÇOCUK HAKLARINI SAVUNUYOR

BMMYK; ırk, din, politik düşünce ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın ve tarafsız bir şekilde mültecilere ve diğer insanlara ihtiyaçları doğrultusunda koruma ve yardım sağlarken, bütün faaliyetleri arasında en çok çocukların ihtiyaçlarını karşılama ve kadın haklarını yükseltme çabası içinde olması ile biliniyor.