Boğaziçi Köprüsü'nden geçen ambulanslar Tekirdağ'a gidiyor

ambulans

İstanbul'da iş çıkışı saatlerinde trafikte görülen çok sayıda ambulans, sürücüler tarafından panik yarattı.

Boğaziçi Köprüsü'nden Tekirdağ'a yolculuk eden ambulansların "Acaba büyük bir kaza mı var?" sorularını akıllara getirdi.

TÖRENE GİDİYOR

İstanbulluları korkutan görüntüye Sağlık Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada; trafiğin ortasında panik yaratan ambulansların Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımlarıyla Tekirdağ’da düzenlenecek tören için yola çıktığı belirtildi.

Boğaziçi Köprüsü'nden geçen ambulanslar Tekirdağ'a gidiyor

798 AMBULANS HİZMETE SUNULACAK

Başbakan Davutoğlu ile Bakan Müezzinoğlu'nun katılımıyla, Tekirdağ’da 18 Ocak 2015 Pazar günü düzenlenecek olan ambulans dağıtım töreninde  798 yeni ambulansın Türkiye genelinde hizmete sunulacağını açıkladı.

EN ÇOK İSTANBUL'A

Öncelikle Balıkesir’e 12, Bursa’ya 15, Çanakkale’ye 8, Düzce’ye 5, Edirne’ye 10, İstanbul’a 47, Kırklareli’ne 8, Kocaeli’ne 2, Sakarya’ya 8, Tekirdağ’a 10 ve Yalova’ya 8 olmak üzere toplam 798 ambulans, Türkiye genelinde sisteme dahil olacak.

Boğaziçi Köprüsü'nden geçen ambulanslar Tekirdağ'a gidiyor

AMBULANS SAYISI ARTTI

798 ambulansın 125 tanesi 4x4, 5 tanesi yoğun bakım&obez ambulansı, 668 tanesi 4x2, 20 tanesi ise çift kapılı olma özelliğine sahip. Yeni ambulanslarla birlikte 3 bin 770 olan ambulans sayısı Türkiye genelinde 4 bin 568’e, UMKE timi araçları 142’den 152’ye ulaşmış olacak.