Bonzai krizine giren genç ailesini rehin aldı

Olay, Diyarbakır Huzurevleri Mahallesi 45’inci Sokak’ta bulunan bir binanın 4’üncü katında meydana geldi. Son günlerde birçok kişinin yaşamına mal olan sentetik uyuşturucu madde bonzai krizine giren M.Ç. (20) isimli genç, kriz geçirince evde bulunan annesini ve 4 ile 8 yaşlarındaki 2 küçük kız kardeşini rehin aldı.

Bonzai krizine giren genç ailesini rehin aldı

PARA VERİLMEZSE ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Evde kapıları üzerine kapatan ve babası K.Ç.’den para isteyen, para verilmediği takdirde annesini ve kardeşlerini öldürmekle tehdit eden M.Ç., babasının kendisine kapı arasından para vermesiyle annesini ve kardeşlerini serbest bırakarak tekrar kapıyı üzerine kilitledi. M.Ç.’nin babası K.Ç.’nin polise haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, her ihtimale karşı itfaiye ve 112 sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

2 SAAT SONRA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yaklaşık 2 saat kendisini eve kapatan ve uyuyakalan M.Ç. itfaiye ekiplerinin binanın 3’üncü katına merdiven dayaması, diğer aile fertlerinden de 2 kişinin eve girmesiyle etkisiz hale getirildi. Evin kapılarının açılmasıyla polis ekipleri eve girerek M.Ç.’yi ifadesine başvurmak üzere karakola götürdü.

Bonzai krizine girdiği için M.Ç.’nin defalarca evde annesini ve kardeşini rehin aldığını belirten baba K.Ç., yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.