Bozdağ: Türk çocukları asimile ediliyor

Bozdağ: Türk çocukları asimile ediliyor

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçesi üzerine sunum yaptı.

"4 BİN TÜRK ÇOCUĞU HRİSTİYANLAŞTIRILIYOR"

Bozdağ, sunum sırasında yurt dışında sahipsiz kalan 4 bin Türk çocuğunun gençlik daireleri aracılığıyla Hristiyan ailelere verildiğine de dikkati çekerek, "Bu çocuklar adeta Hristiyanlaştırılıyor. Büyük bir dramla büyük bir asimilasyonla karşı karşıyayız" dedi.

"TÜRK AİLELERİN EVLATLIK ALMASINI TEŞVİK EDİYORUZ"

Bu konuda bilincin artırılması ve duyarlılık oluşturulması için Ankara'da bir çalıştay gerçekleştirdiklerini anlatan Bozdağ, "Bu çocukları öncelikle Türk ailelerin alması için teşvik ediyoruz. Eğer bu mümkün olmazsa çocuğun, istediği bir aileye verilmesi için uğraşıyoruz. Bu yavrularımızı kurtarmak için neler yapabiliriz diye detaylı çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Bozdağ, ayrıca yurt dışındaki cezaevlerinde bulunan Türk vatandaşları konusunda da önemli çalışmalar yürüttüklerinin vurgulayarak, bu konuda da TBMM İnsan Hakları Komisyonu ile bir koordinasyon kurulduğunu söyledi.