Bülent Arınç'a taciz tepkisi

Bülent Arınç'a taciz tepkisi

TBMM Genel Kurulunda önceki akşam Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında yaşanan tartışmaya CHP'nin diğer Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da yazılı bir açıklamayla katıldı. Tarhan, "Asılsız iddialardan medet uman Bülent Arınç, kendi bilinçaltını ortaya koyar hale gelmiştir" dedi.

ARINÇ'LA MUHARREM İNCE TARTIŞMIŞTI

TBMM Genel Kurulunda önceki akşam, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verilen gensoru önergesine ilişkin görüşmeler sırasında CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Bülent Arınç arasında tartışma yaşanmıştı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Muharrem İnce'yi, hakkında "partili bir kadını taciz ettiği" iddiasıyla açılan soruşturmayı hatırlatarak istifaya davet etmiş, İnce ise Arınç'a sert sözlerle karşılık vermişti. CHP'nin diğer Grup Başkanvekili Emine Üker Tarhan, bugün Muharrem İnce'ye destek açıklaması yaptı.

"BİLİNÇ ALTINI ORTAYA KOYUYOR"

CHP'nin kadın milletvekilleri adına yapılan açıklamada, Muharrem İnce hakkındaki iddiaların çirkin olduğu savunularak, Bülent Arınç için, "Suçluluk psikolojisiyle ve üste çıkabilmek kaygısıyla düzeyi de düşürerek Sayın Muharrem İnce'yi susturmak için itham etmesi aslında kendisine yakışandır" ifadesi kullanıldı. "Asılsız iddialardan medet uman Bülent Arınç, kendi bilinçaltını ortaya koyar hale gelmiştir" denilen açıklamada, "TBMM'nin kadın Başkanvekili Sayın Güldal Mumcu'nun odasını basabilecek nitelikteki bir kişiden bizim alabileceğimiz herhangi bir hayat dersi bulunmamaktadır" ifadesi yer aldı.

CHP'Lİ KADIN VEKİLLER ADINA KONUŞTU

Emine Ülker Tarhan, Arınç'ın kendisine yöneltilen sorular karşısında sıkıştığı için suçluluk duygusuyla sağa sola saldırdığını iddia ettiği açıklamasında, "CHP'nin kadın milletvekilleri olarak, TBMM'de düzeyi bu kadar düşüren bir milletvekili olmasından utanç duyuyoruz. Bu olay siyasetin nasıl dejenere edilebileceğinin de bir göstergesi olmuştur" dedi.

Açıklama şu ifadelerle sona erdi:

"Bu seviyesizliğe kadın kimliğinin alet edilmesi de ayrı bir vahamettir. Kadına yönelik bakış açısı ve kadınlarla ilgili cinsiyetçi yaklaşımları malum olan bu zatın, kadın milletvekillerinin nerede oturup oturmayacağına ilişkin yorumları ile Grup Başkanvekilimiz sayın Muharrem İnce'ye yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz."

Bülent Arınç'a taciz tepkisi