Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı açıklaması
ensonhaber.com

Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı konuşmasına usta yazar Yaşar Kemal ve Necmettin Erbakan'ı anarak başladı.

Toplantının detayları hakkında bilgi veren Arınç, Türkiye'de yapılacak olan tüneller ve otoyolların projelerine ve çözüm süreci gibi konulara değindi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

"Biliyorsunuz İstanbul'da heyetle bakanlarım bir arada bulundu. 10 maddelik açıklama yapıldı. Hatırlayacaksınız 2013 yılının bahar ayında da buna benzer bir Öcalan'ın mesajı okunmuştu. Tabi şimdi 2 yıl sonra böyle bir noktaya gelinmiş bulunuyor. Süreçte silah bırakma noktasında 2 yıl bir gecikme söz konusu. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır, ben de bu kararlılığı temsil ediyorum. HDP çözüm sürecinde bizim partnerimizdir. Akan kanın durması bizim hedefimizdir.

DEMİRTAŞ İYİ NİYETLİ ÇABA GÖSTERMİYOR

Buradan iki cümle söylemek isterim. Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve sürecin başarıya ulaşmasını isteyen biri değildir. O şimdi önümüzdeki seçimler için iyi bir proje gibi gözüküyor.

SÜREÇTE ÇIKAN SORUNLARIN NEDENİ DEMİRTAŞ

Çözüm sürecinde ne kadar sorun çıkmışsa bunların sebebi Selahattin Demirtaş'tır. Vardığımız nokta olumlu bir noktadır. Engel çıkarılmazsa sonuca yaklaştığımızın farkındayız."

Arınç: Demirtaş çözüm süreci konusunda iyi niyetli değil İZLE