Bursa'da Hanlar Bölgesi'nin silüetine tarihi dokunuş
AA

Bursa'da, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne alınan, kentte 700 yıldır ticaretin kalbi olarak nitelendirilen 450 dönümlük Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapılar, 'Tarih Adaları Projesi' kapsamında temizlenecek.

UNESCO LİSTESİNE DAHİL EDİLDİ

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 2014 yılında dahil edilen Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğuşu miras alanı içinde yer alan Hanlar Bölgesi, tarih boyunca önemli ticaret kenti olan Bursa'da perakende ticaretin merkezi konumunda bulunuyor.

Bursa'da Hanlar Bölgesi'nin silüetine tarihi dokunuş

ÇARŞILARDAN MEYDANA GELİYOR

Hanlar Bölgesi, Ulu Cami'nin etrafındaki yaklaşık 450 dönümlük alanda Bursa'nın fethinin ardından peyderpey yapılan 16 han, arasta, bedesten, pazar yerleri ve iç içe geçmiş çarşılardan oluşuyor.

TİCARETİN KALBİ KONUMUNDA

Yaklaşık 700 yıldır ticaretin kalbi konumunda bulunan, 4 bin iş yerinin yer aldığı bölge, özellikle 2014'te UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinin ardından yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Bursa'da Hanlar Bölgesi'nin silüetine tarihi dokunuş

SİLÜETİ BOZAM YAPILAR YIKILACAK

Hanlar Bölgesi, bitişiğindeki Tarihi Kayhan Çarşısı'nı da kapsayacak şekilde  başlatılacak Tarih Adaları Projesi'yle daha da değer kazanacak.

Bölgede, tarihi silüeti bozan yapılar yıkılarak, ecdat yadigarı eserler belirgin hale getirilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)