Cameron Papa'nın Charlie Hebdo yorumunu eleştirdi

cameron

Amerikan CBS News televizyonuna konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron, Papa Francesco’nun "ifade özgürlüğü konusunda bazı kısıtlamalar olmalı" yorumunu eleştirdi.

Cameron, Papa'nın "Düşünceyi ifade etmenin bazı sınırları vardır. Kimsenin inançlarına hakaret edemezsiniz" yorumuna "Yayın hukuk kuralları içersinde hareket ettiği sürece özgür bir toplumda bazılarının dinine hakaret etme hakkı da vardır" şeklinde karşılık verdi.

"BUNU BEN SALDIRI OLARAK GÖREBİLİRİM"

Cameron, "Ben Hristiyanım. Eğer biri Hz. İsa hakkında hakaret edici şeyler söylerse bunu ben saldırı olarak görebilirim. Ancak özgür bir toplumda onlardan intikam alma hakkım da yoktur" diye konuşarak, yayının hukuk kuralları içerisinde hareket ettiği sürece bazıları için hakaret bile olsa dilediği malzemeyi yayınlama özgürlüğü olduğunu söyledi.

Cameron Papa'nın Charlie Hebdo yorumunu eleştirdi

"ÇOK ŞAŞIRDIM"

Eski Oxford Piskoposu Richard Harries de, İngiliz Independent gazetesine bugün yazdığı makalede, Papa’nın sözlerine eleştiri getirdi. Harries makalesinde şu sözlere yer verdi;

"Papa’nın büyük bir hayranıyım ancak tam bir yanıt vermek gerekirse Papa, ’Diğerlerinin inancına saldırıda bulunmamalıyız, eğer yardımcım anneme küfrederse yumruğu yer’ diye konuştu. Çok şaşırdım. Yumruk atmak şiddete şiddetle cevap vermek olarak algılanabilir."

PAPA "ANNEME KÜFREDERSEN YUMRUĞU YERSİN" DEMİŞTİ

Papa Francesco, Paris’teki Charlie Hebdo mizah dergisi ve süpermarket baskınından sonra yaptığı değerlendirmede, dine hakaret edilmesini yanlış bulduğunu vurgulayarak ifade özgürlüğünün olduğunu ancak bunun bazı sınırları olması gerektiğini söylemişti. Papa, bu yorumlarını ”Anneme küfredersen yumruğu yersin” sözleri ile ifade etmişti.

Papa Francis Charlie Hebdo katliamı hakkında konuştu haberiCameron Papa'nın Charlie Hebdo yorumunu eleştirdi