Çamlıca Camii ışıklandırıldı
DHA

Çamlıca Camii, 7 Mart Perşembe Regaip Kandili gecesi ibadete açık olacak, cuma sabahı da camiden ezan okunacak.

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk,  bunun bir açılış anlamına gelmediğini belirterek, resmi açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kendisinin tespit edeceği bir tarihte yapılacağını söyledi.

Çamlıca Camii ışıklandırıldı

7 MART TARİHİ GÜN

"6 Ağustos 2013 günü ayağımızda çizmeler, botlarla temeli attık." diyen Ergin Külünk, "İnşallah 7 Mart Perşembe'yi cumaya bağlayan gece, o günün sabahında da camimizde ezanlar okunmaya başlayacak. Namaz kılmaya başlayacağız. O gece Regaip Kandili, Regaip gecesini de yad etmeye gayret edeceğiz. Bu, camimizi ibadete alma, camimizin açılışı değil. Gerçek anlamda açılışımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit edeceği bir tarihte ki, çok az bir müddet sonra olacaktır bu tarih. O tarihte Sayın Cumhurbaşkanımız ile camimizin açılışını resmen yapmış olacağız." diye konuştu.

Çamlıca Camii ışıklandırıldı

"CAMİYİ CEMAATİYLE BULUŞTURMANIN SEVİNCİNİ YAŞAYACAĞIZ"

Ayrıca Külünk, "Şu anda camimizin içindeki aydınlatma dış aydınlatma, ısıtma, soğutma ve kalorifer gibi teknik hususlarda testlerimiz devam etmekte.  Bizler 7 Mart'ı atlamamak için hem camimizin etrafında yapmış olduğumuz işler, peyzaj çalışması, yol düzenlemeleri, tünel çalışmaları gibi hususların hem bir testi olmak üzere o gün, o gece ibadet etmeye gayret edeceğiz. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Çünkü 2 bin gündür süren bir çalışmanın semeresini ortaya çıkartmanın gayreti içerisindeyiz. Camiyi cemaatiyle buluşturmanın sevincini yaşayacağız." dedi.

Çamlıca Camii ışıklandırıldı VİDEO

Çamlıca Camii ışıklandırıldı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)