Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası ertelendi
Ajanslar

CAN

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki ilk duruşma bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

MAHKEME 2 KONUDA KARAR VERDİ

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı davanın ilk duruşmasında mahkeme 2 konuda karar verdi.

DURUŞMALAR BUNDAN SONRA KAPALI YAPILACAK

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmaların bundan sonraki kapalı yapılmasını kararlaştırdı. Sanık eşlerini bu karar bağlamayacak. Mahkeme salonunun kapıları bundan sonraki duruşmalarda izleyicilere kapatılacak. Salonda, sanıklar, taraflar ve avukatlarıyla sanık eşlerinden başka kimse olmayacak.

ERDOĞAN VE MİT TEMSİL EDİLECEK

Mahkeme 2'inci kararını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT'in müdahillik talepleriyle ilgili verdi. Sanık avukatlarının "direkt zarar görmedikleri" gerekçesiyle reddedilmesini istediği "müdahillik talepleri" kabul edildi. Mahkemenin kararını açıklamasının ardından salonun boşaltılmasına başlandı.

CHP - HDP PROVOKASYONU

Mahkeme heyetinin verdiği gizlilik kararına karşın CHP ve HDP'li milletvekillerinin duruşma salonunu terk etmemesi nedeniyle soruşturma açılması için suç duyurusu kararı alındı. Mahkeme CHP'li ve HDP'li vekillerin salonu boşaltmaması nedeniyle duruşmayı 1 Nisan'a erteledi.