Canikli: Ekonomide eşsiz bir başarı hikayesi

canikli.jpg

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’nin 2002 yılında esnafa finans sağlayamadığını belirterek, "Türkiye’nin son 12 yılda ekonomide meydana gelen gelişmelerini eşsiz bir başarı hikayesi olarak nitelendiriyoruz" dedi.

"İSTİKRAR PROGRAMI ZORLU BİR İŞTİR"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İstanbul Conrad Otel’de düzenlenen Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği (AECM) Genel Kurul ve Semineri’ne katıldı. Bakan Canikli, Türkiye’nin son 12 yılda ekonomide meydana gelen gelişmeler ile eşsiz bir başarıyı yakaladığını belirterek, “2002 yılından sonra Türkiye istikrar programı uygulamaya koymuştur. Bununla birlikte sosyal politikaları öne çıkarmak ve gelir dağılımlarının iyileştirilmesi çok zor iştir. Bizim gibi bu süreci yaşamış olana ülkeler bunu çok iyi bilirler. Enflasyonu tek hanelere çekeceksiniz hepsi aynı anda yürüyecek bununla birlikte sosyal politikalar sonuç verecek şekilde ortaya çıkacak bunu başarmak çok zor iştir. İstikrar politikaları, tedbirleri bazı harcamaları kısmayı gerektirir. İlk akla gelecek harcamalar da sosyal harcamalardır. Bu nedenle Türkiye’nin son 12 yılda ekonomide meydana gelen gelişmeleri eşsiz bir başarı hikayesi olarak nitelendiriyoruz. Bu gerçektir, bu realdir” dedi.

"TÜRKİYE 2002 YILINDA ESNAFA FİNANS SAĞLAYAMIYORDU"

2002 yılında esnafa ve sanatkara finansın sağlanamadığını söyleyen Bakan Canikli, “Esnaf ve sanatkara damardaki kan gibi finansmanı sağlayamazsanız onu ölüme terk edersiniz. Acımasız rekabet ortamında esnaf ve sanatkarımıza bu desteği sağlayamadığını zaman bunun anlamı sistemin fişinin çekilmesidir 2002 yılında aynen böyleydi” şeklinde konuştu.

"TESKOMB'UN ESNAFA DESTEĞİ ÖNEMLİ"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’ne esnafa olan desteklerinden dolayı teşekkür eden Bakan Canikli, “Bu gün bir başka başarı örneği de TESKOMB’dur. Herhalde dünyada TESKOMB’un sağladığı bu ortam var mıdır bilmiyorum ama Türkiye’de var. Bu başarı hikayesinden dolayı sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.