Canlı bombayı şikayet eden kadın: Muhtara yalvardım

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 3 canlı bombanın gerçekleştirdiği kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 44’ü bulurken, teröristlerin kullandığı evle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Rusya, Özbek ve Kırgız vatandaşı oldukları ileri sürülen 3 canlı bombanın İstanbul Fatih’te, Sofular Caddesi 40 numarada kiraladıkları evdeki komşuları şaşkınlık içerisinde. Yaklaşık 32 gün önce peşin para vererek eve taşınan teröristler, dairenin camlarını güneşlikle kapattı. Oturdukları süre boyunca da güneşlikler hiç açılmadı. Teröristler, dairenin pencereleri açılmadığı için havalandırmayı klima ile yaptı. Canlı bombaların oturdukları dairenin çift kapılı olması dikkat çekti. Normal kapının üzerine bir de demir kapı yapılmıştı. Teröristlerin evi kiraladıktan sonra muhtarlığa giderek kendilerini kayıt ettirmedikleri öğrenildi.

Canlı bombayı şikayet eden kadın: Muhtara yalvardım

"BURAYI SÜREKLİ YABANCILARA VERİYORLAR"

Poliste suç kayıtlarının olmadığı belirlenen 3 canlı bombanın oturduğu evin üst katında yaşayan yaşlı bir kadın, “Neyin üzerinde oturuyormuşum ben” diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Yaşlı kadın, “Burayı sürekli olarak yabancılara veriyorlar. Ne oldukları belli olmayan insanlar bizi endişelendiriyor. Ben komisyoncuya söyledim. ‘Ne olur, yalvarıyorum sana’ dedim. ‘5 kuruş aşağıya olsun, bir aileye verin’ dedim. ‘Bilemezsin ne olduğunu’ dedim. Kaymakamlığa da bu konuyla ilgili olarak şikâyetçi oldum” dedi.

"EVDEN AĞIR KOKULAR GELİYORDU"

Alt katında oturan bombacılarla hiç karşılaşmadıklarını söyleyen yaşlı kadın, “Onları ne kapıda gördük ne de camda. Camları sürekli kapalıydı. Belki de biz girip çıkarken görünmemek için evden çıkmıyorlardı. Evlerinden ağır, rahatsız edici bir koku geliyordu. Çok acayip bir koku. Benzersiz bir koku. Gaz kokusu gibi, kimyasal bir koku gibi. Demek ki o gece onları doldurdular, tık tık tık ses geliyordu” diye konuştu.

Canlı bombayı şikayet eden kadın: Muhtara yalvardım

"MUHTARA YALVARDIM"

Şikâyet için muhtara gittiğini, kendisini belediyeye yönlendirildiğini ifade eden bina sakini kadın, “Belediyede kime şikâyet edeceğim? Muhtara kaç defa yalvardım. ‘Kimin oturduğunu tespit ediyor musunuz?’ dedim. ‘Biz biliyoruz her şeyi’ dedi” ifadesini kullandı.

Teröristlerin kaldığı daire VİDEO

"RAHAT RAHAT OTURUYORLAR"

Daireye musluk tamiratı için girdiğini belirten ve adını vermek istemeyen bir tesisatçı ise “Bir kişi refakatçi gibi banyoya soktu. Musluğunu taktım. Çıktım ben, öyle sağa sola giremezsin ki” diye konuştu. Dairede gördüğü kişilerin eşkıyaya benzediğini söyleyen tesisatçı, "Burada herkes çıkarına bakınca, muhtarlıktan ikametgâh olmayınca herkes rahat rahat oturuyor" dedi.

HÜCRE EVİNDE DNA TARAMASI

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bombacıların üs olarak kalıp kanlı eylem planlarını yaptıkları evde parmak izi, kıl ve DNA taraması yaptı. Böylece eve bombacıların haricinde başkalarının da girip girmediği tespit edilecek.

Atatürk Havalimanı’nda patlama VİDEO