Cansu Dere kimdir

Cansu Dere kimdir

Cansu Dere 14 Ekim 1980 yılında İstanbulda doğdu. lide eğitimini İzmir Vali Vecdi Gönül Lisesi'nde okudu. Daha sorna İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'ne devam etti. 2000 yılında Kanal D 'de düzenlenen Miss Turkey güzellik yarışmasına katıldı ve Türkiye'nin 3. güzeli seçildi. Hakan Yıldırım, Cengiz Abazoğlu, Ümit Ünal, Evrim Timur, Arzu Kaprol, Bahar Korçan Dilek Hanif gibi moda tasarımcılarının defilelerinde yer almıştır. ITKIB'nin tüm yurt dışı organizasyonlarında Türkiyeyi temsil eden Cansu Dere, 2002 ve 2003 yılları arasında Paris'de çeşitli defilelere katılmış ve birçok önemli fotoğrafçıyla çalışmalar gerçekleştirmiştir.,

2000 yılında televizyon dünyasına girdi. İlk sunuculuğunu Kanal D'deki Çocuk ve Müzik programıyla yaptı. Ardından 2004 yılında Show TV'de yayınlanan Türkiye'nin Yıldızları adlı yarışmayı sundu. NTV'de yayınlanan Life Style Moda programında sunuculuğun yanı sıra editörlüğünüde yaptı.

Oyunculuğa ilk adımını 2004 yılında Hilal Saral'ın yönettiği Nazan'ı oynadığı Metro Palas adlı diziyleatmıştır. Daha sonra Türkan Derya'nın yönettiği Alacakaranlık adlı dizide oynamıştır. Zeynep Günay Tan'ın yönettiği 2005'teki Güz Yangını dizisindeki Ceylan rolüyle dikkatleri çeken Dere, bu dönemde Çağan Irmak'ın TV filmi formatında çektiği Kabuslar Evi filminde köylü Esma karakterini oynamıştır. 2006-2008 yılları arasında Sıla isimli dizide Mehmet Akif Alakurt ile birlikte başrol oynayarak popülerliğini arttırmıştır. 2007'de Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte rol aldığı "Son Osmanlı Yandım Ali" adlı filmde oynaıdı 2009 yılında Acı Aşk adlı, Onur Ünlü'nün senaryosunu yazdığı, Taner Elhan'ın yönettiği bir filmde rol almıştır.

2009'da döneme damgasını vuran Ezel dizisindeki Eyşan rolü ile daha da ünlenmiştir. Yine 2009 yılında Totally Spies:Casus Kızlar Her şey Nasıl Başladı? filminde Alex ve Mandy karakterlerini seslendirmiştir. 2011'de Serdar Akar'ın yönettiği 3. sinema filmi Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm'ü çekmiştir. Filmde Songül isimli bir polisi canlandırmıştır. 2012'de El Yazısı filminde yine başrolü üstlenmiştir. Dere bu kez küçük bir kasabada eczacılık yapan Zeynep rolünü üstlenmiştir. Son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisinde İranlı Firuze karakteri ile yer almıştır.