Caretta carettaların zorlu yolculuğu
DHA

Antalya Kemer'de Çıralı sahilindeki caretta caretta yavrularının denizle buluşma çabalarını tatilciler ve çok sayıda turist ilgi ile izledi.

Ulupınar Mahallesi'ne bağlı Çıralı sahiline yumurtlayan Caretta Carettalar'ın yavruları, yuvadan çıkmaya başladı. Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi üyeleri, Ulupınar Muhtarı Habip Altınkaya, dernek üyeleri, tatilci ve turistler birlikte plajdaki 2 yuvayı açtı. Açılan 26 numaralı yuvada bulunan 99 yumurtadan 80 canlı, 77 yumurta bulunan 20 numaralı yuvadan ise, 36 canlı yavru çıkarak denizle buluştu.

Caretta carettaların zorlu yolculuğu

"YUMURTA SAYISI  GEÇEN YILDAN FAZLA"

Yuvalardan çıkan Caretta Carettalar'ın denize ulaşma çabalarını çevredeki tatilci ve turistler de ilgiyle izledi. Bazı turistler yavru Caretta Carettalar'ı eline aldı, bazıları da cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Ulupınar Muhtarı Habip Altınkaya, Çıralı sahilinde 74 Caretta Caretta yuvası olduğunu, bunlardan 16'sının açıldığını söyledi. Caretta Carettalar'ın yuvalardan çıkmaya devam ettiğini belirten Altınkaya, bu yıl yuva sayısının az olmasına rağmen yuvalardaki yumurta sayısının geçen yıla oranla fazla olduğunu vurguladı.

Caretta carettaların zorlu yolculuğu

"TURİZME KATKI SAĞLIYOR"

Altınkaya, şöyle dedi: "Caretta Caretta haberleri basında çıktığı zaman insanlar daha fazla bilinçleniyor. Burada tatil yapan insanlar artık sabah erken saatlerde kalkıp yavruların yuvadan çıkışını izliyor. Bu da turizme katkı sağlıyor."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)