Çavuşoğlu'ndan öldürülen 3 müslümanla ilgili açıklama
AA

Çavuşoğlu'ndan öldürülen 3 müslümanla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Orta Amerika Entegrasyon Sistemi (SICA) Dışişleri Bakanları Forumu ve ikili ziyaret kapsamında geldiği Guatemala'daki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BU İŞİN SONU İYİYE GİTMİYOR"

Çavuşoğlu, ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill kasabasında üç Müslüman gencin öldürülmesinin aslında Batı'da artan ırkçılık, İslam ve yabancı karşıtlığının bir yansıması olduğunu belirterek, "Bunlara karşı tedbir almazsak, mücadelemizi etkili bir şekilde yapmazsak maalesef halklarımızı, yani Avrupa ve Batı'daki halkları, bizleri bekleyen çok daha büyük sıkıntılar var. Bu işin sonu iyiye doğru gitmiyor. Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı öncesindeki gelişmeleri hatırlatıyor bize. Bu savaşlar bir daha olmasın diye bu kadar örgüt kurduk, bu kadar çaba sarf ettik ve bunlar şimdi boşa gidiyor maalesef" dedi.

"İNANÇLARA OLAN HOŞGÖRÜSÜZLÜK ŞİDDETE DÖNÜŞTÜ"

ABD'de Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill kasabasında üç Müslüman gencin öldürülmesi ve saldırı sonrasında Amerikan yönetimi ve medyasının yaklaşımına yönelik bir soru üzerine Çavuşoğlu, "Bu cinayet, bu terör saldırısı aslında Batı'da, özellikle Avrupa'da ve Batı'da artan İslam karşıtlığının bir yansıması. Sadece İslam karşıtlığı değil tabii. Artan ırkçılık, göçmen karşıtlığı, yabancı düşmanlığı, hoşgörüsüzlük, farklı inançlara, farklı düşüncelere karşı hoşgörüsüzlük maalesef şiddete dönüşmeye başladı" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)