Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na: Bu tam bir bilgisizlik örneği

çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kömür madeni ocaklarında "yaşam odası" bulunması gerektiğini söylemesine ilişkin, "Şimdi siz, ana muhalefet olarak neyi tavsiye ediyorsunuz? 'İşçiler, yer altında boğulmayla gazlarla baş başa kalsın' diyorsunuz. Bu tam bir bilgisizlik örneğidir" dedi.

Çelik, İnegöl Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin olumlu bir seyir içindeyken geçen hafta 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası ve Manisa'nın Soma ilçesinde yakın geçmişte yaşanan maden kazasının, başarıları gölgeleyecek çok ciddi sorunlar olarak ortaya çıktığını bildirdi.

''BU TAM BİR BİLGİSİZLİK ÖRNEĞİDİR''

Kömür madenlerinde "yaşam odası" demenin, işçiyi patlayıcı ve boğucu ortama terk etmek anlamına geldiğini vurgulayan Çelik, kömür ile bakır ve diğer madenlerin farklı şeyler olduğunu dile getirdi.

Diğer madenler için "yaşam odası" olabileceğini bildiren Çelik, şunları kaydetti: "Kömür madeninde, karbonmonoksit veya diğer gazlar, patlamalar olduğu zaman 3 saniye, 3 nefeslik insanın vakti var. 3 nefes aldıktan sonra, yani 1-2 dakika içerisinde gerekli önlemleri alıp o yer altından çıkma imkanını sağlayıcı önlemleri almazsanız, onu boğulmaya, hayatını kaybetmeye terk edersiniz. Şimdi siz, ana muhalefet olarak neyi tavsiye ediyorsunuz? 'İşçiler, yer altında boğulmayla gazlarla baş başa kalsın' diyorsunuz. Bu tam bir bilgisizlik örneğidir. Etrafında aslında bu konuları bilenler vardır ama ne yazık ki bu bilenlerin de bunu sağlıklı bir şekilde aktarmadıklarını çok net bir şekilde görüyoruz. Uzmanları varsa gelsinler, biz kendilerine anlatalım ve doğru bilgi sahibi olsun, doğru fikirler üretsinler, tavsiyede bulunsunlar, o tavsiyeleri de biz değerlendirelim."

''AYNA KILIÇDAROĞLU'NA İSTİFA ET DİYOR''

Çelik, sosyal güvenlik alanında reformların gerçekleşebilmesi için gece gündüz mücadele verdiklerini anlattı.

Mücadelelerini tüm kesimlerin bildiğini dile getiren Çelik, şunları dile getirdi: "Gerçekten bulunduğumuz makamların, koltukların hakkını veremeyecek bir noktada olursak zaten Sayın Kılıçdaroğlu'nun görüşüne bakmadan gerekeni yaparız ama ne yaptığımızı ne ettiğimizi en iyi Sayın Kılıçdaroğlu ölçebilecek noktadadır, durumdadır, düzeydedir. Baksın bakalım, dünün SSK'sıyla bugünün SGK'sı hangi noktadadır? Demek ki bürokraside ciddi başarısızlıklarla karşı karşıya olan birisinin bugün siyasetteki başarısına baktığınız zaman; 4 seçimde 4'ünü de kaybetmişsin. Aynaya bak, vallahi ayna, Sayın Kılıçdaroğlu'na 'İstifa et' diyor. CHP'liler de 'İstifa et' diyor. Bu sesi Türkiye'nin her yerinde duydum. Yani kendi partilileri de aslında bu konudaki sıkıntıyı ifade ediyor. Aynı zamanda aynalar da bunu çok rahat bir şekilde kendisine söyleyecektir."