Cemaat algı operasyonuna devam ediyor

17 ve 25 Aralık'ta hükümete yönelik "yargı" ve "polis" darbesi yapmayı deneyen Cemaat'e karşı 22 Temmuz operasyonu yapıldı. Operasyonda 100 civarında emniyetçi gözaltına alınırken bunlardan 12'si tutuklanarak cevaevine gönderildi.

Cemaat algı operasyonuna devam ediyor

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda adliyeyi terk etmeye çalışan şüpheli polislerle, görevli polisler arasında arbede yaşandı. Adliyeden çıkmak isteyen polisler çevik kuvvet polisleriyle engellendi. Şüpheli polisler oturma eylemi başlattı.

Gözaltı süresi dolan polisler Adliye'de oturma eylemi yaptı İZLE

CEMAAT KANALI HABERİ ÇARPITTI

Cemaat'in kanalı haberi Twitter'dan duyuyurken ibretlik bir çarpıtmaya imza attı. Samanyolu Haber TV, "izin" olmadığı halde adliyeden çıkmak isteyen daha sonra ise adliyenin ortasında oturma eylemi başlatan şüphelilerin etrafında oluşturulan güvenlik çemberini "Şok eden manzara, rehin alındılar" şeklinde verdi. Cemaat'in kanalı, görevli polislerin şüphelileri rehin almışlar gibi gösterdiği haberi sosyal medyada kısa sürede tepki gördü.

BU KAÇINCI YALAN

Hatırlanacağı üzere gözaltıların ilk yapıldığı günlerde Yurt Atayün de "arkadan kelepçelendiği" yüzünden operasyona tepki göstermişti. Ancak kısa süre sonra Atayün'ün kendi isteği ile tutanak tutularak arkadan kelepçelendiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca yine operasyonda gözaltına alınan İsmail Arslan da "Kur'an okuyordum, 5 cüzümü anneler tamamlasın" diyerek din sömürüsü yoluna gitmişti.

Cemaat algı operasyonuna devam ediyor