Cemaat devlet sırrını bu kez Hürriyet'e servis etti
ensonhaber.com

17/25 Aralık'ta gerçekleştirdikleri yolsuzluk soruşturmalarıyla hükümete savaş açan Cemaat, devletin en mahrem bilgilerini gazetelere servis etmekten geri durmuyor.

CEMAAT BU KEZ HÜRRİYET'E SERVİS ETTİ

Önceki gün Cemaat eliyle, devletin Suriye'ye giden TIR'larından çıkanlar 'devlet sırrı' bile denilmeden Cumhuriyet gazetesine sızdırılmış ve yayınlanmıştı. Şimdi ise yine Cemaat bir başka devlet sırrını Hürriyet'e servis etmekten geri durmadı.

Hürriyet'in bugünkü manşetinde, Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu hakkındaki rapor yer aldı. Hükümet, Hürriyet'in çekinmeden yayınladığı o raporu 'devlet sırrı' diye mahkemeye bile göndermemişti.

"TÜRKİYE NÜKLEER SANTRALE HAZIR DEĞİL"

Hürriyet'in Tolga Tanış imzalı haberinde, söz konusu raporda "Türk hükümeti, nükleer enerjide harcanmış yakıt ve atıklar ile tesisin işletmeden çıkarılması meselesini ele alan bir ulusal stratejiyi tamamlamadı" ifadeleri yer aldı.

Hürriyet'in 'sır rapor' diye manşet yaptığı haber özetle "Türkiye nükleer santral yapmaya hazır değil" diyor.

Cemaat devlet sırrını bu kez Hürriyet'e servis etti

'PENSİLVANYA BÜLBÜLÜ'NE SERVİS ETTİLER

MİT TIR'larını Can Dündar'a servis eden Cemaat, Akkuyu raporunu da Hürriyet'in Amerika'da yaşayan ve yıllardır Fethullah Gülen hakkında tek bir olumsuz haber/analiz yapmamış Tolga Tanış'a, yani bir başka deyimle Pensilvanya Bülbülü'ne servis edildi.

AMERİKA CEMAAT ÜZERİNDEN HEM TÜRKİYE HEM RUSYA'YA SALDIRIYOR

Çünkü Akkuyu Nükleer Santrali'ni Ruslar yapıyor. Amerika ise hem Türkiye'nin nükleer santral yapmasından, hem de bu santralin Ruslar tarafından yapılmasından oldukça rahatsız, haliyle santrali baltalamak istiyor. Yıllarca Amerika'nın piyonu gibi hareket eden, 17 Aralık'ta bunu oldukça açık şekilde ispatlayan Cemaat ise Amerika'nın yerine nükleer santrali engellemeye çalışıyor. Bunu da ya kendi adamları üzerinden ya da kendi medyası dışında yerleştirdiği adamları üzerinden yapıyor..

Cemaat devlet sırrını bu kez Hürriyet'e servis etti