Cemaat'in dinlediği isimlerin listesi ortaya çıktı
AA

Paralel Devlet Yapılanması’nın iş dünyasını ve gazetecileri dinlediği ortaya çıktı. "Terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği" gibi suçlamalarla ve uydurma isimlerle dinlenen ünlüler arasında iş dünyasının önde gelen isimleri yer alıyor.

Ayrıca ünlü gazeteciler ve bürokratların da uydurma suçlamalarla defalarca mahkeme kararı aldırılarak dinlendiği tespit edildi.

Yasa dışı "telekulak skandalı", Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa tarafından yürütülen soruşturma sırasında ortaya çıktı.

2 YIL SÜREN DİNLEME

Üçer aylık periyotlarla tekrarlanan ve 2 yıl süren dinleme skandalının, 2008 yılı başından 2009 yılı sonuna kadar devam ettiği, bazı ünlüler için 6 kez mahkeme kararı çıkartılarak yasa dışı dinlemelerin sürdürüldüğü belirlendi.

Dinleme kararı alma yetkisi bulunan mahkemelerin işlemlerinde yapılan incelemelerde, terör ve organize suç örgütü üyeliği gerekçesi ile sahte isimlerle dinleme kararları alındığı belirlenince telefon numaraları ve IMEI numaralarının kimlere ait olduğu TİB kayıtlarından karşılaştırıldı.

Üçer aylık kararlarla yapılan dinlemelerin, Paralel Devlet Yapılanması'nın emniyetteki kilit isimleri arasında yer alan dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in talebi üzerine gerçekleştiği belirlendi.

Cemaat'in dinlediği isimlerin listesi ortaya çıktıCemaat'in dinlediği isimlerin listesi ortaya çıktıİŞ ADAMLARI VE GAZETECİLER DİNLENDİ

Dinlenen ünlü isimler arasında Caroline Nicole Koç, Vuslat Doğan Sabancı, Hüsamettin Kavi, Mustafa Süzer, Mehmet Emin Karamehmet, Erol Altaca, Doğan Holding yöneticileri, ressam Bedri Baykam, gazeteciler Mehmet Yakup Yılmaz, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Zafer Mutlu, Ruhat Mengi, Aslı Aydıntaşbaş, Tufan Türenç, Mehmet Faraç, İsmail Küçükkaya, Ruşen Çakır, Murat Yetkin, Metin Yüksel, Selahattin Sadıkoğlu, Abbas Güçlü, Şirin Payzın Acet, Faruk Bildirici, Oylum Talu, Mirgün Cabas, Süleyman Serdar Çaloğlu, Engin Ardıç, İbrahim Yıldız gibi isimler yer aldı.

Cemaat'in dinlediği isimlerin listesi ortaya çıktı

SİYASETÇİ VE BÜROKRATLAR DA DİNLENDİ

Siyasetçiler ve bürokratların da yer aldığı listede eski bakanlardan İlter Türkmen, CHP milletvekilleri Fatma Nur Serter, Muharrem İnce, Erdoğan Teziç ile Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ile bazı rektörlerin de bulunduğu belirlendi.

Cemaat'in dinlediği isimlerin listesi ortaya çıktı

IMEI NUMARASIYLA TELEFON CİHAZI DİNLENDİ

Ali Fuat Yılmazer’in hazırladığı kararlarda, bazı ünlü isimlerin sadece telefon hatlarının dinlenilmesiyle yetinilmeyip, IMEI numarası üzerinden telefon cihazının da dinlemeye alındığı ortaya çıktı. IMEI numarası üzerinden yapılan dinleme sayesinde, telefon numarası değiştirilse bile dinlemeye alınan telefon cihazına takılan tüm telefon hatları da dinlemeye takılmış oldu.

YILMAZER'E YENİ SORUŞTURMA

Paralel Devlet Yapılanması tarafından yıllarca tüm telefon görüşmelerinin dinlendiğini öğrenen iş dünyasının ünlü isimleri ve gazeteciler, sorumlular hakkında şikayetçi oldu. Dinleme taleplerini kabul eden hakimler hakkında mesleki yönden disiplin soruşturması açıldı, 4 ayrı suçtan tutuklu olan Yılmazer hakkında ise yeni bir dava daha açılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)