Cemaatin para toplayıp yardım ettiği şahıs camiyi soydu
İHA

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Çeltikçi Camiinde imam Süleyman Şengül ve cami cemaatinin yardım ettiği şahıs Laptop ve Sadaka Kutusundaki paraları çaldı. Çeltikçi Camii imamı Süleyman Şengül ise hırsızlık olayını sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Cemaatin para toplayıp yardım ettiği şahıs camiyi soydu

Cemaatin para toplayıp yardım ettiği şahıs camiyi soydu ViDEO

CÜZDANINI KAYBETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Cami imamı Şengül, olayı şöyle anlattı:“12 Aralık 2017 Pazartesi günü sabah namazı için camiye gittiğimde Çeltikçi caminin son cemaat yerinde halının içine sarınıp yatmakta olan bir şahsı buldum. Cemaatle beraber kim olduğunu sorduk. Yalvaçlı olduğunu Alanya’da birisinde alacağının olduğunu, alacaklısını bulamadığını cüzdanını ve kimliğini kaybettiğini, polis karakoluna gidip tutanak tutturduğunu söyledi.

Cemaatin para toplayıp yardım ettiği şahıs camiyi soydu

ABDEST ALIP CEMAATE MÜEZZİNLİK YAPTI

Şahıs, Alanya’dan bir petrolde bir kamyona binip Manavgat sanayi sitesine kadar geldiğini, orada sığınıp kalacak bir cami bulamadığını, rastgele yola düşüp bizim camiye kadar geldiğini söyledi. Abdest aldı, müezzinlik yaptı, sabah namazını beraber kıldık. Cebinde 3 TL olduğunu belirten şahıs, Manavgat’a gidip bir şekilde memleketine gideceğini söyledi. Kendisine yardımcı olmak istediğimizi söyleyince bize (cemaate), 'Bana yardımcı olmak isterseniz biletimi alıverin yeter, başka bir şey istemem' dedi. Biz de bir miktar para topladık, hem karnını doyur hem de biletini al dedik."

Süleyman Şengül, 15 Aralık Cuma günü sabah namazına camiye gittiğinde imam odasına pencere zorlanarak girildiğini, laptop bilgisayarın, caminin elektrik ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için hayırseverlerin vermiş olduğu paraların çalındığını gördü. Güvenlik kameralarını incelediklerinde hırsızlık yapan şahsın, 2 gün önce aralarında para toplayarak yardım ettikleri şahıs olduğunu gördüler.

Cemaatin para toplayıp yardım ettiği şahıs camiyi soydu

BİR BAŞKA CAMİYE GİRERKEN YAKALANIP KAÇTI

Hırsızlık olayı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, şüpheli şahsın Sorgun Mahallesi’nde bulunan Rüstem Paşa Camiine girdiği sırada cami imamının gelmesi ve polisi araması üzerine Çeltikçi Camii’nden çaldığı laptopu bırakıp camiden kaçtığı öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)