Cemaat'in savcısı Celal Kara: Erdoğan'a güvenmeyin

17 Aralık darbe soruşturmasının savcısı Celal Kara'nın, aynı savcıya, dosyasına baktığı şüphelileri tutuklamaya sevk etmesi amacıyla tehdit gibi sözler sarf ettiği de anlaşıldı.

BASKI GÖREN SAVCI HSYK MÜFETTİŞLERİNE KONUŞTU

Baskı gören savcı HSYK müfettişlerine ifade verince, olay Celal Kara hakkında yürütülen soruşturmaya delil olarak kondu. HSYK raporlarına da yansıyan olayın, 17 Aralık soruşturmasında şüphelilerin adliyeye sevk edildiği gün yaşandığı öğrenildi. Soruşturmaya sonradan atanan savcının odasına giden Celal Kara siyasi konuşmalar yapmaya başladı.

"ERDOĞAN MART'I GÖREMEZ, ONA GÜVENMEYİN"

İleriye dönük siyasi 'kehanetlerde' bulunan Kara, "Tayyip Erdoğan mart ayını göremez, ona güvenmeyin" diyerek gözdağı vermeye kalkıştı. Bir süre sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının da değişeceğini ve Samsun'dan bir savcının İstanbul'a başsavcı olarak atanacağını iddia eden Kara, savcıyı bu yolla etkilemeye çalıştı. Baskı gören ve tutuklamaya sevk etmeye yönelik gözdağı verildiği kanaatine kapılan savcı da yaşadıklarını, 17 Aralık soruşturmasındaki usulsüzlükler ile ilgili soruşturma yürüten HSYK müfettişine verdiği ifadede anlattı. Bunun üzerine olay Celal Kara hakkındaki dosyaya delil olarak kayıtlara geçti.