Cemil Bayık: Peşmerge'nin onurunu biz kurtardık

cemil bayık

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, İMC TV Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç'un sorularını yanıtladı. Bayık, IŞİDin Şengal'e saldırısından müzakere sürecine kadar önemli açıklamalarda bulundu.

KÜRT HALKININ ONURUNU PKK KURTARDI

IŞİD'in Şengale saldırısını değerlendiren Bayık, YPG ve PKK'nin bölgeye müdahale ederek sivilleri kurtarmasını değerlendirdi. Peşmerge ile ilgili dikkat çeken vurgular yaptı.

Bayık, “Kürt halkının onuru insanlığın onuru yine Güney Kürdistan Hükümetinin onuru hatta, ağırlıkla orda bulunan KDP'nin onuru kurtarılmıştır” dedi.

Cemil Bayık: Peşmerge'nin onurunu biz kurtardık İZLE

IŞİD'İN HEDEFİNE VARMASINI APOCULAR ENGELLEDİ

Kürt Hareketinin IŞİD'in ilerlemesinin önündeki en önemli güç olduğunu söyleyen KCK Eş Başkanı'nın IŞİD'in askeri gücüyle ilgili de değerlendirmeleri oldu.

IŞİD'in olduğundan güçlü gösterildiğine dikkat çeken Bayık, “Bunu hem IŞİD kendisi yapıyor hem de IŞİD'e karşı olduğunu söyleyen güçler bizzat yapıyor. Yani IŞİD propagandasına alet oluyorlar. Bu tarzda da IŞİD'i olduğundan çok çok fazla göstererek aslında IŞİD'e hizmet etmiş oluyorlar… Halbuki çok açık eğer IŞİD karşı direnilirse rahatlıkla sonuç alınabiliniyor. IŞİD nerde darbe yemişse orda hemen geri adım atmıştır. Hemen kaçmıştır. Eğer hala IŞİD Suriye'de Irak'ta bir bütün Ortadoğu'da istediği hedefe ulaşamamışsa bunun önündeki tek engel diyebilirim ki Apocu çizgideki harekettir.Bu hareketin kahramanca direnişidir" dedi.

Cemil Bayık: Peşmerge'nin onurunu biz kurtardık

Cemil Bayık: Peşmerge'nin onurunu biz kurtardık