Cemil Bayık'ın yakalanan adamı: Bizi getirenler kaçtı
ensonhaber.com

Hakkari Yüksekova Kuruköy belgesinde PKK’nın ‘Güngör Mahallesi sorumlusu’ olan ve bizzat terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’nın Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık tarafından görevlendirilen keskin nişancı ve onu koruyan 6 adamı, önceki gün teslim oldu.

Cemil Bayık'ın yakalanan adamı: Bizi getirenler kaçtı

BİZİ ÖLÜM ÇEMBERİNE BIRAKIP KAÇTILAR

Teröristlerden ikisi verdikleri ilk ifadelerinde PKK’yla ilgili itiraflarda bulundu. Görüntülü olarak ifade veren teröristler, “Halk sizi bekliyor” diye kandırıldıklarını, kendilerini Yüksekova’ya getirenlerin kaçtıklarını belirterek, “Bizi ölüm çemberine terk ettiler” dediler. Haklarında adli işlem başlatılan teröristlerden ilki ifadesinde şunları söyledi:

Teslim olan teröristler: Bizi buraya getirenler ölüme terk edip kaçtılar VİDEO

BİR YIL YPG’DE KALDIM

“Bize ‘Halk siz bekliyor, halk kendisini savunacak askerleri arıyor, sizler de halkın beklediği askerlersiniz’ denildi. Ancak bize söylenenler olmadı. Kandırıldık, kandırıldığımızı gördük. Denetiminde olduğumuz adamlar bizi bırakıp kaçtılar, bizi ölüme terk ettiler. Kaçıp gittiler, bundan sonra onların, teröristlerin gerçek yüzünü burada gördük. Şu anda örgüte katıldığım için çok çok pişmanım. Örgüte 2010 yılında katıldım. 4 yıl kırsalda, 1 yıl YPG’de kaldım. Kobani’de 2-3 ay savaştım. Sonra diğer taraflara geçtim. Ondan sonra yine direkt kırsala geçtim. Kırsaldan sonra da Yüksekova’ya geçtim.”

Cemil Bayık'ın yakalanan adamı: Bizi getirenler kaçtı

EVLERİ DELİN, HER ŞEYİ ALIN

Bize ‘Evleri falan delin, her şeyi alın, değerli eşyaları alın, paraları alın bize getirin’ denildi. Eğer para bulduysak gidip teslim ettik. ‘İhtiyaçlarınızı oralarda karşılayın’ dediler, bizi burada tek başımıza bıraktılar.

"GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜM" DEDİ

Gerçek yüzlerini gördüm, o yüzden teslim oldum. Bizi öne sürüp kendileri rahat rahat kaçtılar. Bizleri bir çemberin içinde bırakıp, ölüme sürekleyip, kendileri kaçtı. Gerçek yüzlerini gördüm, o yüzden pişmanım.”