Çetin Doğan Kur'an çıkışı hakkında ilk kez konuştu

Çetin Doğan Kur'an çıkışı hakkında ilk kez konuştu

"Balyoz" planı davası sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunup, Kur'an-ı Kerim'i kast ederek "7. yüzyılda Arapları geliştirmek için yapılan yasaların bugün ebedi ve ezeli olarak kalmasına imkan var mı?" dedi.

Çetin Doğan'ı bu sözleri gündeme bomba gibi düştü. Doğan büyük tepki topladı.

Balyoz sanığı Çetin Doğan'dan Kur'an çıkışı

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz de medyada geniş yer bulan bu haber üzerine basın açıklamasında bulundu.

"KUR'AN'I KÜÇÜMSEMEDİM"

Ersöz, Çetin Doğan'ın basına yansıyan söylemleri için "Müslümanların kutsal kitabı Kuran'a hakaret olarak yansıtılmıştır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca bunun müvekkilin dünya görüşü ve insani değerleriyle örtüşmeyen bir davranış olduğunu söyledi ve müvekkilinin söylemlerinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde, temelde eleştirdiği konunun demokratik toplumun gereklerine uygun bir yaşam tarzının sosyolojik ve tarihsel bir söylemle örneklenmesinden ve günümüzün siyasi gelişmeleriyle karşılaştırılmasından ibaret olduğunu belirtti.

Ayrıca müvekkilinin beyanlarının kutsal kitaba yönelik bir eleştiri barındırmadığını, aksi değerlendirmelerin de maksadını aşan bir yorum olacağını sözlerine ekledi.

Çetin Doğan kimdir?

Tüm Çetin Doğan haberleri

Çetin Doğan'dan Kur'an hakkında skandal sözler

Çetin Doğan Kur'an çıkışı hakkında ilk kez konuştu