Charlie Hebdo’nun özel sayısı ilgi görmedi
İHA

Charlie Hebdo’nun özel sayısı ilgi görmedi

Fransa’da bir yıl önce Said ve Şerif Kouachi kardeşlerin düzenlediği kanlı saldırıda bazı yazar ve karikatüristlerini yitiren Charlie Hebdo dergisi, saldırının yıldönümü nedeniyle özel bir sayı hazırladı.

Bir milyon basılan derginin özel sayısı okuyucudan beklenen ilgiyi görmedi. Çok sayıda dergi, gazete bayilerinde bekliyor.

İLGİ GÖRMEDİ

Başkent Paris’in en hareketli ve yolcuların en sık kullandığı tren garlarından biri olan Garde du Nord’da bulunan bayi, beklenilen satışın yapılamadığını ifade ederek, “Ama satın alan kişilerden bazıları iki veya üç adet alıyor. Ancak, geçen yıla oranla ilgi yok diyebilirim. Geçen yıl 7 milyon basılan dergi birkaç gün yok satmış, hatta özel olarak ayırmamız için ücretini peşin bırakanlar olmuştu” dedi.

Yazar ve karikatüristlerin bir kısmının kanlı katliamda hayatını kaybettiği mizah dergisi Charlie Hebdo dergisinin 1 milyon basılan özel sayısının kapağında kan lekeleri ve sırtında kalaşnikof bulunuyor, ayrıca “Katil hâlâ bulunamadı” ifadesine yer veriliyor.

GEÇEN YIL BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ

Dergi geçen yıl yapılan saldırıların ardından özel sayı çıkarmıştı. 7 milyon basılan özel sayı büyük ilgi görmüş ve erken saatlerde bayilerin önüne gelen okuyucular uzun kuyruk oluşturmuştu.
Charlie Hebdo’nun özel sayısı ilgi görmedi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)