CHP heyetinden HDP'li Diyarbakır Belediyesi'ne ziyaret
İHA

CHP Ankara milletvekilleri Murat Emir, Necati Yılmaz, İstanbul milletvekilleri Gülay Yedekçi, Didem Engin, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Saniye Barut ile CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın’la birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne giden Ağbaba ve milletvekillerini, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı karşıladı.

KIŞANAK: CHP DEMOKRATİK HAYATI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

Ziyarette konuşan Eş Başkan Kışanak, sorunları demokrasi içinde çözmeye gayret ettiklerini, ancak demokrasinin yeterince işlemediği, demokratik kurumlara yönelik baskıların giderek arttığı, hak ve özgürlükler konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçildiğini kaydetti.

Kışanak, CHP’nin siyasi parti olarak demokratik hayatı güçlendirmek için çalıştığını belirterek, "Umarım hep beraber hem yerel demokrasiyi hem genel demokrasiyi ayakta tutabilecek, yaşatacak güçlü bir mücadeleyi sürdürebiliriz" dedi.

"UMARIM BU MÜCADELE SÜRECİNİ BERABER ÖREBİLİRİZ"

Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Sur ilçesinin büyük ölçüde tahrip olduğunu ve tahrip edilmeye devam edildiğini anlatan Kışanak, 5 mahallede abluka ve sokağa çıkma yasağının hala devam ettiğini belirtti.

5 mahallede ne yaşandığını taşınan hafriyat kamyonlarından bildiklerini anlatan Kışanak, “Sizler de bugün Diyarbakır’dasınız. Bu gelişmeleri takip edeceksiniz. Hepinize bir kez daha Diyarbakır halkı adına hoş geldiniz diyorum. Umarım demokrasinin kazandığı bir mücadele sürecini hep beraber örebiliriz” diye konuştu.CHP heyetinden HDP'li Diyarbakır Belediyesi'ne ziyaret

“GÖNÜLLÜ MİLLETVEKİLLERİ ATADIK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, CHP olarak milletvekilleri çıkartamadıkları yerlere gönüllü milletvekilleri atadıklarını belirterek, Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz’ın bundan sonra Diyarbakır’da gönüllü milletvekilliği yapacaklarını bildirdi.

Ağbaba, Sur’da alınan acele kamulaştırma kararıyla ilgili İstanbul milletvekilleri Gülay Yedekçi, Didem Engin ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Saniye Barut’un görevlendirildiğini ve konuyla ilgili rapor hazırlayacaklarını söyledi. Bölgede yaşanan olayları yakından takip ettiklerini açıklayan Ağbaba, tüm siyasi partilerden farklı bir çizgilerinin olduğunu, Türkiye’de son dönemde yaşanan olayları Türkiye ve bölgenin hak etmediğini düşündüklerini ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)