CHP lideri Kılıçdaroğlu Tekirdağ'da
ensonhaber.com

1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 45 dev yatırımının “Toplu Açılış Ve Temel Atma Töreni”nde yaptığı konuşmada 9 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan Anayasa değişikliği görüşmelerine değinerek "Pazartesi açın televizyonları mücadelemizi izleyin" diyerek yapacakları eylemin sinyalini verdi.

MÜCADELEMİZE TANIK OLACAKSINIZ

"Pazartesi Anayasa teklifinin TBMM Genel kurulunda görüşmeleri başlıyor. Pazartesi'den itibaren CHP'nin demokrasiyi korumak için, laikliği savunmak için verdiğimiz mücadeleye tanık olacaksınız. Ülkemiz bayrağımız, çocuklarımız, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için bunu yapacağız.

Kılıçdaroğlu: Pazartesi açın televizyonları mücadelemizi izleyin VİDEO

EVET OYU VERENLER VATAN HAİNİDİR

Pazartesi açın televizyonları izleyin, Pazartesi'den itibaren Meclis'teki mücadelemizi göreceksiniz. Bir bedel ödenecekse önce CHP milletvekilleri ödeyecek. TBMM'de bu anayasaya evet oyu kullananlar varsa, onlar Türkiye ve Türkiye Cumhuriyet'ine ihanet ediyordur. Nokta!"

MENBİÇ OPERASYONU

Tekirdağ'da partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin El Bab'dan sonra Menbiç'e yönelmesine karşı çıkarak; "Sakın oraya gitmeyin. Sakın" ifadelerini kullandı.

LİNÇ EDİLEN ASKERLERİMİZİN HESABINI SORACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine de değindiği konuşmasında bir kez daha darbeci askerlere sahip çıkarak, "15 Temmuz gecesi linç edilen askerlerimizin hesabını soracağız. 15 Temmuz'dan sonra Saray'a çıktım. Orada da söyledim. Bana hesabını soracaklarını söylediler. Ama sormadılar. Buradan söylüyorum. O askerlerimizin hakkını soracağız" dedi.

Anayasa değişikliğine de karşı çıkan CHP Genel Başkanı, hükümetin Kurtuluş Savaşı'na ihanet içinde olduğunu ileri sürerek, ihanet içinde olmayan tek partinin CHP olduğunu savundu.

DARBE GİRİŞİMİNDEN HABERİNİZ VAR MIYDI

"15 Temmmuz darbe girişimi tam aydınlanmış değildir. Sorduk. Öncesinde bu darbe girişiminden haberiniz var mıydı? Bu sorunun cevabını bekliyoruz. Sormuştum bu Adil Öksüz kimdir diye. Askeri birliğin içinde yakalandı. Herkese kelepçe takılırken ona takılmıyor. Herkesin telefonu alınırken onunki alınmıyor. GPS cihazı ile iki telefonuyla birlikte salıveriliyor. Kim bu Adil Öksüz?

TBMM’de 15 Temmuz darbe gişimini için komisyon kuruldu. AKP’li üyeler Gülen’e methiyeler dizen kimseler.

OHAL ilan ettiler. OHAL üzerinden anayasayı değiştirmek istiyorlar. Rejimi değiştirmek istiyorlar. Bütün yetkileri bir kişiye vermek istiyorlar. Bu anayasa değişikliği ihanettir.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Bütün yetkileri bir kişiye vermek istiyorlar. Ey CHP sen neden buna destek vermedin diyorlar. Bu proje bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanettir. Bu anayasa değişikliği parlamento geleneğine ihanettir.

Bir vesayetten kurtarıyorsun, daha ağır bir vesayetin içine koyuyorsun. Pazartesiden itibaren parlamentoyu izleyin. Başkanlık gelirse her şey düzelir diyorlar, iki yılda ne düzeldi. Terör mü azaldı, TL değer mi kazandı, hayır. İşsizlik mi azaldı, hayır.

Her darbe sonrası darbeciler hukuk değişikliği yaparak kendi geleceklerini güvence altına alırlar. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Anayasa değişikliğiyle hem parti başkanı, hem cumhurbaşkanı olacak. Seçimde mücadele edeceğiz, seçimde tarafsızlığa dair yemin edecek. Siz bu milleti aptal mı sanıyorsunuz? TBMM'yi feshetme yetkisi veriliyor. Milli iradeyi tanımıyorum diyor.

MUSTAFA KEMAL'E VERİLMEYEN YETKİ BEYEFENDİYE VERİLECEK

Kalkacak beyefendi bir sabah kalkacak Meclis’i feshedecek. Sebep? Sebebini sonra anlatırım. Neden sebebini de soramıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal’e verilmeyen Meclis’i feshedecek yetki beyefendiye verilecek. Verecek miyiz?

Bu Cumhuriyet kurulurken şehitler yok muydu, gaziler yok muydu? Rejimi değiştirmek bir kişinin iki dudağı arasında mı?

SORUMLU YOK

Soruyoruz. Terörden dolayı bir yılda 1000'den fazla insan hayatını kaybetti, Şehitlerimiz var. Sorumlusu kim? Şehirlerin göbeğinde onlarca yüzlerce insanımız hayatını kaybediyor sorumlu yok. Nasıl oluyor bu? CHP'ye oy vermeyen vatandaşlarıma sesleniyorum.. Elini vicdanına koy! Sen sor vicdanına bunun sorumlusu kim?

HEPSİ BİZİM ŞEHİDİMİZ

Ve daha acısı. Şehitlerimiz arasında ayrım yaptılar. 15 Temmuz şehitleri ayrı diğer şehitler ayrı. Rakam rakam madde madde önlerine koydum. Binali Yıldırma'a söylüyorum. Ayrım olmaz, hepsi bu ülkenin şehitleridir. 15 Temmuz'u, 25 Temmuz'u olmaz. Hepsi bizim şehidimizdir.

AÇIKLAMA YAPIN: ASKERLERİMİZE NE OLDU?

Fırat Kalkanı operrasyonunda bazı askerlerimizin yakıldığı iddiaları var. Hükümetten açıklama istiyoruz dedik. Araştırıyoruz dediler. 15 gün geçti. Cevap yok. Hükümet nereede? Yok. Devletin yetkililerine sesleniyorum. Görüntüler doğru mu? Açıklama yapın.

ÖNCE KENDİ ÇOCUĞUNUZU GÖNDERİN

El Bab'dan sonra bilmem nereye gireceğiz diyorlar. Sakın askerlerimizi oraya göndemeyin. Kayseri saldırısından sonra polislere "inşallah sizler de şehit olun" diyenler önce sen kendi çocuklarını oraya göndereceksin.

Kendi çocuklarını göndermiyorsun sonra şehitlere kelle deme cüretini gösteriyorsun. Bunları unutturmayacağız.

PAZARTESİ'DEN İTİBAREN...

Pazartesi Anayasa teklifinin TBMM Genel kurulunda görüşmeleri başlıyor. Pazartesi'den itibaren CHP'nin demokrasiyi korumak için, laikliği savunmak için verdiğimiz mücadeleye tanık olacaksınız. Ülkemiz bayrağımız, çocuklarımız, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için bunu yapacağız.

Pazartesi açın televizyonları izleyin, Pazartesi'den itibaren Meclis'teki mücadelemizi göreceksiniz. Bir bedel ödenecekse önce CHP milletvekilleri ödeyecek. Evet oyu verenler Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet edenlerdir."