CHP PM toplantısında karar belli oldu
ensonhaber.com

CHP'yi sarsan "Atatürk portresini indiren milletvekili" skandalında düğüm bugün Parti Meclisi'nde (PM) çözülüyor. Yaklaşık iki aydır hem CHP'yi hem de kamuoyunu meşgul eden ve krize dönüşen Atatürk portresi skandalıyla ilgili olağünüstü toplantıya çağrılan PM, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka hakkındaki soruşturma raporunu görüşüp ihraç konusunu netleştirdi.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

CHP Parti Meclisi Ankara Milletvekili Nazlıaka'yı partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etti .

CHP PM toplantısında karar belli oldu

KILIÇDAROĞLU'NA SÖYLEDİM

Parti içi kulis bilgilerine göre; Nazlıaka "O milletvekilinin adını Kemal Kılıçdaroğlu'na verdim. Genel başkan PM'de o ismi açıklamaz ise ben açıklayacağım" dedi. Sabah'ın haberine göre, bir PM yetkilisi ise "Kılıçdaroğlu'nun skandalda adı geçen İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'u neden bu kadar koruduğunu anlamış değilim. Kendisi HDP'ye daha yakın bir kimliğe sahip. Gereksiz yere partinin kamuoyunda tartışılmasına neden oluyor" diye konuştu.

PARTİ TARİHİNDE İLK

Parti tarihinde ilk kez tek madde için olağanüstü toplandı. PM üyeleri bugün Nazlıaka'yla ilgili karar için gizli oylama yaptı.

CHP'den sızan kulis bilgilerine göre; hakkındaki ihraç kararı PM toplantısında oylanacak olan Nazlıaka, bazı PM üyelerini arayarak "Benim Atatürkçü olduğumu biliyorsunuz. Benim hukukumu koruyun. O ismi ya Kılıçdaroğlu açıklar ya da ben" dedi.

YA O AÇIKLAR YA BEN

O PM üyeleri de "Aylin Hanım size güvenmek istiyoruz fakat bu işin aslı astarı nedir bilmiyoruz. Bu konuda bize aydınlatıcı bilgiler vermeniz gerekir" yanıtı verdi. Bunun üzerine Nazlıaka da "Ben bu ismi, gereğini yapacağını düşündüğüm için genel başkanıma arz ettim. Pazar günü tüm PM üyeleri önünde Kemal Bey'e bu ismi söylediğimi açıklayacağım. Ve Kemal Bey'e de 'Ya siz bu ismi burada açıklayın ya da ben hem burada PM üyelerine hem de medyaya açıklayacağım' diyeceğim. Ben masumum. Masum bir insanın siyasi katline nasıl müsaade edersiniz diye soracağım. Suçlu, başka bir CHP milletvekilli" dedi.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

CHP Parti Meclisi Ankara Milletvekili Nazlıaka'yı partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etti .

KILIÇDAROĞLU İSMİ BİLİYOR

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre: Kılıçdaroğlu, tartışmada adı geçen isimlerin hepsiyle görüştü ya da komisyonu görüştürdü. Gerçeği ortaya çıkardı. Odasındaki Atatürk posteri duvarda değil de yerde olan milletvekilinin kim olduğunu öğrendi. Bir Ankara milletvekiliydi.

BİR ERKEK VEKİL

Özel bir yemekte o milletvekilinin kendisi olduğu iddialarına dayanamayıp, “Benim soyadım Altıok, yapabilir miyim böyle bir şey” diyerek ağlayan Zeynep Altıok da değildi. Bir erkekti. Üstelik, kendisi tam bir Atatürk hayranıydı. İşyerindeki odası Atatürk posterlerinden geçilmiyordu.

"ODADA BÖCEK VAR"

Peki Atatürk posteri duvardan neden indi? Bu sorunun yanıtını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu verdi. Bazı CHP milletvekillerini dinlemek isteyen kötü niyetli birileri, odalarına ‘böcek’ yerleştirmişti. CHP’liler de manyetik arama yaptırarak o ‘böcek’lerin bulunmasını sağlamıştı. Sözkonusu odada da ‘böcek’, Atatürk posterinin arkasına yerleştirilmişti.

Kılıçdaroğlu, bu senaryoya olan inancını desteklemek için de şu detayı paylaştı: “O TBMM’nin demirbaşı olan kocaman çerçeveyi kafanız estiğinde indiremiyorsunuz ya da asamıyorsunuz. Meclis personeli indiriyor ve onların gelip asması bekleniyor.”