CHP: Seçime gideceğiz
ensonhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi sonrası nasıl bir yol haritası çizeceğini Parti Meclisi (PM) toplantısında belirledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda, Ekrem İmamoğlu da yer aldı.

CHP içinde boykot yanlısı olan milletvekillerinin ve üyelerin olduğu belirtiliyordu. Toplantıdan seçimlere gitme kararı çıktı.

BİLDİRİDE 3 MADDE VAR

Açıklanan bildiride 3 madde yer aldı. O maddeler şöyle:

1- Eğer sandık kurullarında şaibe varsa, 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili Seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği seçimleri de aynı kıstasla yenilenmelidir.

2- Seçim kurullarında bir hata varsa sorumlusu sadece ve sadece YSK’dır. YSK’nın kusuru seçmene yüklenemez, seçmen cezalandırılamaz. YSK üyeleri seçmene karşı işledikleri suç sebebiyle topluca istifa etmelidir.

3- İçişleri ve Adalet Bakanlarının seçim dönemlerinde tarafsızlığını sağlayacak düzenlemeler mutlaka yapılmalıdır.

"DEMOKRASİMİZE DARBE VURULMUŞTUR"

Toplantı sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Çok verimli bir toplantı yaptık, Genel Başkanımız grup toplantısında sizleri aydınlatacak. Demokrasiye darbe vurulmuştur. Bu süreci hep birilikte tamir etmeliyiz. İstanbulumuza şunu söyleyelim gerçekten her şey çok güzel olacak." ifadelerini kullandı.

CHP: Seçime gideceğiz