CHP'den Deniz Gezmiş çıkışı
DHA

CHP Antalya Milletvekili Devrim Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Deniz Gezmiş'e benzetilmesine ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin konuştu.

"KUTSALLARIMIZA DİL UZATMAYIN"

"Deniz Gezmiş bizim namusumuzdur, onurumuzdur" diyen CHP'li Gök, "Bizim kutsallarımıza dil uzatmayı bıraksınlar" ifadelerini kullandı.

CHP'den Deniz Gezmiş çıkışı

"DENİZ GEZMİŞ TERÖRİST DEĞİL, KAHRAMANDIR"

CHP'li Devrim Gök, şu ifadeleri kullandı: "Televizyonda biri çıkıyor sözüm ona sporcu, eski futbolcu Cumhurbaşkanı için `Parkasız Deniz Gezmiş´ diyor. Arkasında da mevcut Cumhurbaşkanının bir ‘koltuk değneği’ var, siz ismini biliyorsunuz. Arkasından diyor ki `Çok ayıp seni kınıyorum, koca Cumhurbaşkanını bir dönemin teröristine nasıl benzetirsin?’ diyor. Açıkça ilan ediyorum, CHP milletvekili olarak söylüyorum; ‘Deniz Gezmiş bizim namusumuz, onurumuzdur. Deniz Gezmiş halktır, devrimcidir, aydındır, bu coğrafyada emperyalizme karşı mücadele eden bir kahramandır. Onun için bizim kutsallarımıza dil uzatmayı bıraksınlar."

Rıdvan Dilmen: Cumhurbaşkanı Erdoğan parkasız Deniz Gezmiş'tir- VİDEO

NE OLMUŞTU

Rıdvan Dilmen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Parkasız Deniz Gezmiş" olarak nitelendirmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın bir teröriste benzetilemeyeceğini savunmuştu.

Devlet Bahçeli Rıdvan Dilmen'in özür dilemesini istedi- VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)