CHP'den istifa eden Salih Fırat AK Parti'ye geçiyor

CHP'den istifa eden Salih Fırat AK Parti'ye geçiyor

CHP'li Birgül Ayman Güler, Meclis'te ana dilde savunma konusu görüşülürken "Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" demiş ve büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Güler'in bu açıklamalarına tepki gösteren CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da partisinden istifa etmişti. Fırat, istifası ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu: "Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki, istifam, kesinlikle tek bir kişiye endeksli ya da tek bir söze bağlı olarak gelişen bir durum değildir. Beni istifaya götüren süreci çok detaylandırmayacağım.

Ancak, anadilde savunma hakkına ilişkin kanun teklifi görüşmeleri sırasında, sataşma gerekçesiyle parti grubu adına söz almış olan ve daha önce Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini yapmış bulunan, halende PM üyeliği görevini yürüten arkadaşımızın 'Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz', 'Türkiye'de Kürt sorunu yoktur', 'Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız' şeklinde sarf ettiği cümleler ve bu cümlelerin de birkaç milletvekili hariç, Genel Kurul'da bulunan CHP Grubu milletvekili arkadaşlarımızın neredeyse tamamı tarafından alkışlanmış olması son bir kırılma noktası olmuştur"

AK PARTİ'YE KATILACAK

İstifasının ardından uzun süredir sessizliğini koruyan Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, AK Parti'ye katılacağını açıkladı.

Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'den istifa ettikten sonra hem AK Parti'den hem de BDP'den davet aldığını belirterek, şunları kaydetti:

''İkisini de değerlendirdim. Memlekette hem yakınlarıma hem seçmenlerime danıştım. AK Parti'ye geçeceğimin uygun olacağını söylediler. AK Parti'ye geçişimde, çözüm süreci ve Başbakan Erdoğan'ın tutumu etkili oldu. Yıllarca süren bir çatışma ortamı vardı. AK Parti, bu sorunun çözülmesi için 2009'dan başlayan ve ocak ayında yoğunlaşan bir süreci yürütüyor. Başbakan Erdoğan'ın çözüm için gösterdiği çaba ve ardından İmralı görüşmeleri sonucu çözüme yaklaştığımızı hissettik. Bu süreçte hükümete destek olmak gerekir. Benim kararımda da bunlar etkili oldu. Kişisel bir beklentim yok. Ülke politikası adana böyle bir karar verdim. Hayırlı olsun.''

Salih Fırat, 19 Mart Salı günü yapılacak TBMM grup toplantısında AK Parti'ye katılacağını da sözlerine ekledi.

SALİH FIRAT KİMDİR?

Salih Fırat, 1 Mart 1960'ta Adıyaman'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İzmir Sosyal Sigortalar Kurumu Tepecik Hastanesinde ortopedi ve travmatoloji uzmanlığını aldı. İki dönem Adıyaman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği yaptı. 1977-2000 yılları arasında Adıyaman Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve kulüp doktoru olarak görev aldı. İnsan Hakları Derneği Adıyaman Şubesi üyesi olan Fırat, evli ve 3 çocuk babası...