CHP'li belediye başkanı resmi aracıyla içki içti
ensonhaber.com

Bolu Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ'ın resmi aracının yanı başında, ormanlık arazide içki içtiği ortaya çıktı.

Vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde; Dağ'ın, 2 arkadaşıyla birlikte belediyeye ait siyah plakalı resmi araçla ormanlık alana gittiği, aracının yanı başında içki içtiği görülüyor.

CHP'li belediye başkanı resmi aracıyla içki içti

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Dağ'ın yanına giden tepkili vatandaş, "Başkanım kolay gelsin. Aklımıza takılan bir şey oldu. Bu araç devletin aracı. Sizin yaptığınız güzel bir şey mi?" diye sordu. Başkan Doğan Dağ da "Bazen de bir kendimizi rahatlatmamız gerekmiyor mu? Böyle bir hakkımız yok mu?" diye yanıt verdi.

Bunun üzerine vatandaş, "Yok. Sizin öyle bir hakkınız yok. Bugün pazar. Tatil günü. Bu araç senin şahsi aracın değil. Senin şahsi aracınla olabilir. Bu size halk tarafından tahsis edilmiş bir araç. Hafta sonu bu şekilde kullanamazsınız." dedi.

Makam aracıyla alkol alan CHP'li başkan - VİDEO

GÖREV BAŞINDA İÇKİ KEYFİ

Vatandaşla konuştuğu sırada elindeki alkol dolu bardağı bırakmayan Belediye Başkanı Dağ, "Siz belediye kanununu biliyor musunuz? Ben 24 saat görevdeyim." demesi üzerine, vatandaş da "Votka, viski belediyenin kanunu bu mu?" diyerek cevap verdi.

Belediye Başkanı'nın "24 saat görevdeyim." sözlerinin üzerine vatandaşlar da Başkan'a, görev başında içki içmenin yasak olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.

CHP'li belediye başkanı resmi aracıyla içki içti

KENDİNİ SAVUNDU: AYAKÜSTÜ İÇKİ İÇTİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Dağ, kendini savundu.

Başkan Dağ, "Burada 3 arkadaş alkol aldık. Ayaküzeri viski içtik. Buradan geçen birileri bunu görüntülediler. Ortada arsızlık yok, yolsuzluk yok, hırsızlık yok. Ben alkol aldığımı saklamam. Bunun gizlisi saklısı yok. Orada belki araç olmamalıydı. Araç sonradan beni almaya geldi. İlk giderken araçla gitmemiştik. Bir anlık gaflet diyelim. Aracın orada olması tepki çekti. Bu normal, tepki gösterenlere hak veriyorum. Aslında resmi aracın içinde de içilmiyor. Dışında içiliyor. Birileri bundan siyasal rant çıkarmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"ARAÇ SONRA GELDİ"

Belediye Başkanı, resmi araç ile içmeye gittiği yönündeki suçlamaları reddederken, " Cumartesi günü Kıbrıscıkspor Kulübü'nün resmi davetlisi olarak Bolu'daydım. Pazar günü de bir derneğin köyde kahvaltısı vardı. Ertesi günü de etkinlik olacağı için otelde konakladık. O gün aracı Kıbrıscık'a gönderdim. Sonra, ertesi gün bütün etkinliklere taksi tutarak gittim. Ücretleri cebimden ödedim. Ben 5 yıldır harcırah almadım. Çok seyahat ederim, hiçbirinden harcırah almam. Yanıma eşlik edenlerin, şoförün falan da yemeklerini cebimden öderim. Bu anlamda belediyenin bütçesini gereksiz yere harcamam." savunmasını yaptı.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO