CHP'li vekilden çarpıcı PKK çıkışı

CHP'li vekilden çarpıcı PKK çıkışı

Şemdinli'de incelemelerde bulunan CHP heyeti Ankara'ya döndü. Heyet, incelemeleriyle ilgili dört sayfalık bir rapor hazırlayarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.

"İNSANLARIN PSİKOLOJİSİ ÇOK KÖTÜ"

Hafta içinde açıklanacağı belirtilen rapor ilgili Taraf'a bilgi veren Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, çatışmalardan dolayı 10 tane yerleşim yeri boşaltıldığını söyledi. Bölgedeki yoğun güvenlik önlemlerine dikkat çeken Şeker, "Biz, milletvekilleri olarak orada yokluğun, dağın taşın içerisinde iki gün zor dayandık, bu insanlar her gün bunu yaşıyor. Oradaki dram çok büyük; insanların psikolojisi çok kötü" dedi.

"SAVAŞI BİTİRENİN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ"

Şeker, şunları söyledi: "Tümen komutanından tutun, valisi, emniyet müdürü, polisi, askeri, vatandaşı.. herkes 'Bu savaşı bitirin. Bunu bitirenin heykelini dikeceğiz. Biz bıktık; işsizliğimiz var, yoksulluğumuz var; bunların hepsini çözeriz. Ama bu sorunu çözün; çözmezseniz daha da büyüyecek' diyor. Ve dedikleri de doğru." Şeker bölgede büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğunu da söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın son bir ayda 115 PKK'lının öldürüldüğü yönündeki açıklamalarını anımsatan Şeker, "Bunların ailesi var; 10'ar kişiden sayarsanız bin tane. Devlet, bin tane düşman kazanıyor. Ölenler fakirin çocuğu; asker de PKK militan da... Bu savaştan kimse kazanmıyor. Bunu bitirmek lazım; bunun için siyasi bir irade lazım" diye konuştu.