CHP'li vekiller Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den oluşan CHP heyeti, bir takım temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti.

İKTİDAR HAYALİ

ABD'de bazı yetkililerle görüşen CHP'li Öztürk Yılmaz, Amerika'nın Sesi'nin sorularını yanıtladı. Yılmaz, Washington'da yaptıkları kapsamlı görüşmelerde, CHP olarak iktidara gelmeleri halinde uygulayacakları politikaları ele aldıklarını söyledi.

CHP'Lİ VEKİLDEN TÜRKİYE'YE ELEŞTİRİLER

Türkiye'nin dış politikasını ABD'de yerden yere vuran CHP'li vekil, "Gördüğümüz şu; Türkiye mezhepçi bir politikayla özdeşleşir hale geldi ve Türkiye bölgede yalnızlaştı.

Türkiye aslında hiçbir dönemde olmadığı kadar eleştiriliyor, Türkiye'de medyanın üzerine uygulanan baskı burada konu ediliyor. Kimle görüşürsek bu konu açılıyor. Dolayısıyla Türkiye'de hakikaten bir dönem başladığı ve bu dönemin Türkiye'nin demokratik yapısına zarar verdiği belirtiliyor. Biz bunu çok açık gördük" diye konuştu.

CHP'li vekiller Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

Öte yandan, Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; CHP heyeti, temasları sırasında ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü önündeki engeller, akademisyenlere yönelik baskılar, temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğine yönelik iddialar konusunda eleştirilerde bulundu.

DOKUNULMAZLIK KONUSUNDA BİLGİ İSTEDİLER

Washington yönetiminin, yakın gelecekte Meclis'in gündemine gelmesi beklenen dokunulmazlıkların kaldırılması sürecine yönelik de bilgi talep ettiği kaydedildi.