CHP'li vekillerden Can Dündar ve Erdem Gül'e ziyaret

TUNCAY ÖZKANN

Mahmut Tanal ve Tuncay Özkan, MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Can Dündar ve Erdem Gül'e destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası açıklama yapan Mahmut Tanal, gazetecilerin tutuklanmasının hukuki olmadığını belirtti. Tanal, “Hukukun dışına çıkan bir siyasi iktidar ve yargı söz konusudur. Bu karar tamamen keyfi olup, siyasi bir karardır. Tutuklama kararını veren yargıç geçmişte ceza tecrübesi olmayan, asliye ticaret mahkemesinden sulh cezaya tayin edilen bir yargıç.” şeklinde konuştu.

TUNCAY ÖZKAN: O HABERLERİ BEN DE YAPARDIM

Tuncay Özkan ise öncelikle ayrı koğuşlarda tutulan Dündar ve Gül’ün birlikte kalabilmeleri için gerekli izinlerin verilmesini talep ettiklerini söyledi. Özkan bunun sürdürülmesinin tecrit anlamına geleceğini, tecridin de hukuken suç olduğuna dikkat çekti. Can Dündar ve Erdem Gül’ün morallerinin yüksek olduğunu gördüklerini dile getiren Özkan, “Arkadaşlarımızın olayla ilgili düşünceleri çok net, bir gazetecilik faaliyetidir. Ben de bir gazeteci olarak bu haber önüme (MİT TIR’ları haberi ) gelse yaparım. Gazeteci olarak dünyada bunu haber yapmayacak kimse yoktur. Arkadaşlarımız ‘casus’ demek veya bu faaliyetleri casuslukla itham etmek olağanüstü yanlış, hukuku zorlayıcı hukuk dışı bir karadır.” dedi.

Özkan, Dündar ve Gül’ün adil ve tutuksuz yargılamaları için dünya ve Türkiye basını desteğe çağırdıklarını dile getirdi. Özkan daha sonra, Can Dündar’ın, “Bu destek, bu moral ve bu dayanışma bu hukuksuzluğu bitirecek. Hep birlikte düze çıkacağız.” mesajını ve Gül’ün “Sevgili dostum bugün bir haftamız oldu. Arayanımız soranımız gelenimiz çok. Yalnız olmadığımızı gördük. Kalabalığız, haklıyız, karalıyız.” mesajlarını paylaştı.