CHP'li vekillerin Güneydoğu ziyaretinde türbe krizi

CHP'li vekillerin Güneydoğu ziyaretinde türbe krizi

AK Parti'nin büyük bölümü Batı illerinden 45 vekille Güneydoğu'ya gitmesinin ardından CHP de 11 vekille Güneydoğu gezisi düzenledi. CHP'li vekiller Güneydoğu gezisine Şanlıurfa'dan başladı. Heyet, 5 gün boyunca Şanlıurfa'da temaslarda bulunacak. CHP heyetinin daha sonraki durakları ise Diyarbakır, Hakkari ve Van olacak.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, CHP'li milletvekillerinin Güneydoğu ziyareti programında, Şanlıurfa'da ''Hazreti Selahattin Eyyübi'nin Türbesi''ni ziyaretin de bulunduğunu belirterek, ''CHP'li milletvekilleri, Şam'a gittiklerinde Esad'ın sarayından biraz çıkıp tarihi mekanları da dolaşsalardı, Selahaddin Eyyubi'nin türbesini Urfa'da aramazlardı'' dedi.

CHP'li vekiller Şanlıurfa'da

"CHP'NİN TARİH BİLGİSİZLİĞİ"

Atalay, düzenlediği basın toplantısında, içinde bulunduğu bir grup milletvekiliyle Diyarbakır, Batman ve Siirt'e ziyarette bulunduklarını, çözüm süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını anımsattı. Çok sıcak ilgi gördüklerini, vatandaşların, MHP ve CHP'li milletvekillerinin de bölgeyi ziyaret etmesini istediklerini aktaran Atalay, CHP'nin de bir ziyaret planladığını öğrendiğini kaydetti.

''CHP'nin ziyaret programına bakıldığında tarih bilgisizliği var'' diyen Atalay, şunları söyledi:

"TÜRBE URFA'DA DEĞİL ŞAM'DA"

''Şanlıurfa programında Selahaddin Eyyubi Türbesi ziyareti var. Halbuki Selahaddin Eyyubi'nin türbesi Şam'da. CHP'nin Selahaddin Eyyubi'yi Şam'da değil Urfa'da araması ilginç bir durum. Muhtemelen Hz. Eyyüp ile Selahaddin Eyyubi'yi karıştırmışlardır.

CHP'li vekillerin Güneydoğu ziyaretinde türbe krizi(Selahaddin Eyyubi'nin Şam'daki türbesi)

Türbenin yerini bilmemek belki bireysel manada bir insan için eksiklik addedilebilir ama CHP'nin kurumsal manada bunu bilmemesi gerçekten bir skandal, gaf ile izah edilemeyecek kadar ağır.

"ESAD'IN SARAYINDAN BİRAZ ÇIKSINLAR"

CHP'li milletvekilleri Şam'a gittiklerinde asrın vampiri Esad'ın sarayından biraz çıksınlar Şam'daki tarihi mekanları da dolaşsınlar. Şam'da edinmiş oldukları bilgiler olsaydı Selahaddin Eyyubi'nin türbesini Urfa'da aramazlardı.''