CHP'nin İstanbul'da aday kıstası: Akrabalık ilişkileri
ensonhaber.com

AK Parti'yi eleştirirken, "liyakat, işi ehline verin" söylemlerinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, kendisi için almanın çok önemli olduğu İstanbul'un ilçelerinde, adayları belirlerken tam tersini uyguluyor.

ADAYLIK KISTASI: AKRABALIK İLİŞKİLERİ

Öyle ki Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, İstanbul'un ilçelerinde iki kuzen, iki milletvekili eşini aday gösterdi. Söz konusu ilçeler ise; Ataşehir, Beşiktaş, Kartal ve Zeytinburnu.

İSTANBUL'UN İKİ YAKASINDA İKİ KUZEN

31 Mart seçimleri için CHP; Beşiktaş'ta Rıza Akpolat'ı, Kartal'da ise Gökhan Yüksel'i aday gösterdi. İki ismin ortak noktası ise Erzincan Üzümlü ilçesi Tanyeri Nahiyesi'nden ve kuzen olmaları.

İki kuzenin aday gösterilmesini, memleket dernekleri de memnuniyetle karşıladı.

Kuzenler; Gökhan Yüksel-Rıza Akpolat

ATAŞEHİR DEĞİŞMEDİ

2008 yılında kurulan İstanbul'un yeni ilçelerinden Ataşehir'de de durum değişmedi. İlçede 2009 yılından beri belediye başkanlığı yapan ve geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanlığı'nın soruşturması kapsamında açığa alınan Battal İlgezdi bir kez daha aday gösterildi.

Battal İlgezdi'nin bir diğer özelliği ise CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin eşi olması.

Gamze Akkuş İlgezdi-Battal İlgezdi çifti

YENİ ÇİFT ZEYTİNBURNU'NDAN

CHP'de yeni milletvekili-belediye başkanı aday çifti ise; Avrupa Yakası'ndan Zeytinburnu ilçesinden.

İstanbul Milletvekili olan Emine Gülizar Emecan'ın eşi Adil Emecan, 31 Mart 2019 seçimleri için Zeytinburnu Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi.

Adil Emecan-Emine Gülizar Emecan çifti

MURAT HAZİNEDAR, KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan Beşiktaş'ın görevden alınan CHP'li Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise kendisinin aday gösterilmemesine rağmen Battal İlgezdi'nin aday gösterilmesine Alevilik üzerinden eleştirmiş ve "CHP'de maalesef, üzülerek söylüyorum ama bu aynı zamanda malumun ilamıdır, kimlik siyaseti yapılmaktadır. Maalesef Battal İlgezdi ile aramızdaki en önemli fark budur. İstanbul'da seçilmesi garanti olan neredeyse bütün ilçelerde, bu yaklaşım egemen olmuş ve aday belirleme sürecinde tercih sebebi olmuştur." ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'na kimlik siyaseti tepkisi haberi