CHP'nin Köşk anketinde Büyükerşen en önde

CHP'nin Köşk anketinde Büyükerşen en önde

CHP, seçim kampanyasını da düzenleyen Öykü Ajans'a bir anket yaptırdı. 1331 kişi üzerinde 30 isim sıralanarak yapılan ankette, Köşk yarışında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Emine Ülker Tarhan'ın bir adım önünde yer aldı.

EMİNE ÜLKER TARHAN YENİDEN LİSTEDE

Cumhuriyet'ten Utku Çakırözer'in köşesinde yer verdiği anketten çıkan sonuçlar şöyle:

CHP'li seçmenlerin ilk isim tercihinde CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başa baş çıktı. Emine Ülker Tarhan'ın adı uzun zamandır Köşk anketlerinin hiçbirinde geçmiyordu.

FEYZİOĞLU DA LİSTEDE

* Bu ikili ile arkalarından gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında yüzde 6-7'lik bir fark var.

* Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP adayı olan Mansur Yavaş ise CHP tabanından beşinci isim olarak çıktı. Kamuoyunda isimleri konuşulan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İlhan Kesici, Haşim Kılıç, Hikmet Çetin gibi isimler ise bu araştırmaya göre CHP tabanında yüzde 5'in altında destek bulabildi.

CHP'nin Köşk anketinde Büyükerşen en önde

MHP DESTEĞİ İLE FAVORİ BÜYÜKERŞEN

* Büyükerşen, diğer partilerin tabanlarından oy alabilme özelliği sayesinde Tarhan'ı geride bırakarak muhalefet cephesinde en fazla desteğe sahip isim olarak öne çıkıyor. MHP'li seçmenler arasında daha ilk turda ona oy verebileceklerini söyleyen bir kesim var. Ayrıca hem MHP'de hem de AKP'li seçmenlerden Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını isteyen kesimin ikinci tercihleri arasında yine Büyükerşen ismi dikkat çekiyor.

BAŞBUĞ'UN ADI BİLE GEÇMEDİ

Çakırözer'in yazısında da görüldüğü gibi emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un adı ilk 5'te dahi yer almadı. Başbuğ'un adı bir dönem CHP'nin Köşk için yeni umudu olarak geçiyordu.