CIA Başkanı Petraeus istifa etti

CIA Başkanı Petraeus istifa etti

Evlilik dışı ilişkide bulunduğunu kabul eden Petraeus, Başkan Barack Obama'ya gönderdiği dilekçesinde, istifasını kabul etmesini istedi.

"EVLİLİK DIŞI İLİŞKİ NEDENİYLE" İSTİFA ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Petraeus, CIA'ye gönderdiği mektupta ise 37 yıldır evli olduğunu, evlilik dışı ilişkiye girerek, ''Büyük bir sağduyusuzluk örneği'' sergilediğini belirtti.

Davranışını bir eş ve CIA gibi bir örgütün lideri için, ''Kabul edilemez'' olarak niteleyen Petraeus, Başkan Obama'nın büyük bir incelikle istifasını kabul ettiğini yazdı.

Petraeus, Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı olarak görev yaptıktan sonra Eylül 2011'de CIA'in başkanlığa atanmıştı.

CARNEY: ONURLU BİR DAVRANIŞ

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Başkan Obama'nın, Petreaus'un istifa ederek son derece onurlu davrandığını düşündüğünü söyledi.

CLAPPER: BÜYÜK BİR KAYIP

Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper ise Petraeus'un istifasını büyük kayıp olarak değerlendirdi.

TÜRKİYE'DE "ÇUVALCI GENERAL" OLARAK ANILDI

4 Temmuz 2003'te Süleymaniye'de Türk Özel Kuvvetleri subayları, daha önceleri gerçekleşen şekilde "misafir" gibi girdikleri karargâhlarında esir alıp, terörist muamelesiyle başa çuval geçirerek sorgulanmıştı.

Olayın gerçekleştiği dönemde Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin en kıdemli komutanı, General David Petraeus'tu. Türk kamuoyunun yakından tanıdığı Petraeus, Afganistan görevinden sonra, geçen yıl ABD Başkanı Obama'nın isteğiyle CIA Başkanlığı'na atanmıştı.

Orgeneral Petraeus, CIA Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra ilk ziyaretini 13-14 Mart tarihlerinde Türkiye'ye yapmıştı. Hatta MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu bir ekiple, Başbakanlık Konutu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşmüştü.