Cibuti'de Fransız restoranına saldırı: 1'i Türk 3 ölü

Cibuti'de Fransız restoranına saldırı: 1'i Türk 3 ölü

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, yerel saat ile 22.30'da el-Menlik Bölgesi'ne yakın bir yerde bulunan La Chaumiere adındaki Fransız restoranın önüne gelen biri kadın iki kişi, bomba yüklü araçları patlattı.

18 KİŞİ YARALANDI

Olayda henüz kimlikleri tespit edilemeyen iki saldırgan ile Türk vatandaşı Rüştü Gürbüz hayatını kaybetti. Saldırıda, aralarında İspanyol ve Fransız askerlerin de bulunduğu 18 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

''GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ''

Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, "Hayatını kaybeden vatandaşımızı kaldırıldığı hastanenin morgunda teşhis ettik. Bizim vatandaşımız olduğunu doğruladık. Olayda hayatını kaybeden Rüştü Gürbüz, Cibuti'de faaliyet gösteren bir Türk şirketinde mali işler departmanında yönetici olarak çalışıyordu. Cenazenin Türkiye'ye nakli için gerekli çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

SOMALİ'YE EK ASKER GÖNDERME KARARI

Saldırının hedef olduğu restoranın, Fransız lokantası olmasına rağmen genellikle Cibuti'de bulunan ABD askerlerinin uğrak yeri olduğu kaydedildi. Cibuti, Somali'deki Afrika Barış Gücü askerlerine personel ve ekipman desteği veriyor. Geçen ay Cibuti, Somali'ye ek asker gönderme kararı almıştı.

Cibuti'de ABD'nin yanı sıra bir çok batı ülkesinin askeri birliği veya üssü bulunuyor. Cibuti Le Monnier Kampı'nda 4 bin kadar Amerikan askeri konuşlanmış durumda.