Çinliler Türk kirazını sevdi
AA

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Senih Yazgan, AA muhabirine, Çin'e kiraz gönderilmesi konusunda, ihracatçı firmalar ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere tüm paydaşların 8 yıllık çalışmasının semeresini almaya başladıklarını söyledi.

ÇİN'E İLK İHRACAT

Çin tarafının Türkiye'den kiraz ihracatına ilişkin istediği şartların yerine getirildiğini ifade eden Yazgan, "Bunun sonucunda bu ayın ilk haftasında Çin'e ilk ihracatımızı yaptık. Türk kirazının, Çin kapısından içeri girmesi hem ihracatçı hem üretici hem de ülke ekonomisi açısından çok önemli." dedi.

Gelecek yıl Çinlilerin daha fazla Türk kirazı tüketeceğini vurgulayan Yazgan, Çin tarafında da oluşturulan olumlu imajın etkisiyle bu ülkeye dış satımın daha iyi olacağını söyledi.

Çinliler Türk kirazını sevdi

"TÜRK KİRAZI ÇİN'DE ARANAN MARKA OLACAK"

Kırmızı meyveleri çokça tüketen Çin'in Türkiye açısından önemli bir pazar olduğuna dikkati çeken Yazgan, "Türk kirazı, Çin'de aranan marka olacaktır. Bugünden talep almaya başladık. İhracatçılar olarak sevinçliyiz. Bu durumun özellikle üreticilere yansıması olumlu olacak." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)