Cizre'de ambulans tuzağı

cizre

Meclis Genel Kurulu'nda HDP'li milletvekilleri Cizre'de yaralılara bile bile ambulans gönderilmediğini ileri sürünce gerginlik çıkmıştı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE TUZAK KURULDU

PKK'lılara silah taşırken yakalanan HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, temizleme operasyonlarının sürdüğü Cizre'de bir binanın bodrum katında 18'i ağır, 30 yaralının ambulans beklediğini, ambulansın olay yerine gitmediğini iddia etmişti. Sarıyıldız ile birlikte PKK'lıların emniyet güçleri ve sağlık ekiplerine tuzak kurduğu ortaya çıktı.

BENİ BİR DAHA ARAMAYIN

Yeni Şafak'tan Aybike Eroğlu ve Nur Banu Aras'ın haberine göre, Sarıyıldız'ın sosyal medyada bulunduğu paylaşımların üzerine sağlık personeli Sarıyıldız'ı arayarak 'bulunduğunuz yerin adresini verin' diyor. Sarıyıldız, olay yerinde olmadığını söyleyip, 'bu sizin yapacağınız iş değil' cevabını vererek telefonu kapatıyor. Sağlık ekipleri Sarıyıldız'ı tekrar aradığında, orada bulunan yaralılardan üç kişinin telefonunu veriyor. Üç numarayı da tek tek arayan ekipler sadece bir kişiye ulaşıyor ve 'kim olduğunu', 'sağlık durumunun ne olduğunu' soruyor. Telefonu açan kişi, 'ambulans gelmeyecekse, beni bir daha aramayın' diyerek telefonu kapatıyor. Daha sonra üç numaraya da ulaşılamıyor.

POLİSE AÇTEŞ AÇILDI

Emniyet güçleri Sarıyıldız'ın verdiği adresin güvenli bölgede olmadığını belirterek ambulansa eşlik ediyor. Görevliler ambulansla Otogar yakınına gidip, yaralıların getirilmesini bekledi. Telefondakiler ise ambulansı ısrarla çatışmaların yaşandığı petrol istasyonu yakınına istedi. Verilen adrese giden sağlık ekipleri ile güvenlik önlemi almaya çalışan polise ateş açıldı. Yaralıların bulunduğu evden emniyet güçlerine ateş açılmasıyla, olayın ambulans değil, güvenlik güçlerini tuzağa düşürmek olduğu anlaşıldı.

HDP'LİLER AÇLIK GREVİ BAŞLATTI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Cizre'deki duruma ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı'na gitmişti. Söz konusu binadan güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine ateş açılırken, HDP'li vekillerin görüşme için İçişleri Bakanlığı'na gelmesi dikkat çekmişti. Vekiller adeta bakanlık önünde karargah kurarak açlık grevi başlatmıştı.

ETEKLİ KAÇIŞ PLANI

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve ekibi dün sabah saatlerinde bir grup kadınla birlikte binaya girmek istedi. Güvenlik güçleri Sarıyıldız'ın mahalleye girmesine izin vermedi. Bazı kadınların üzerinde iki etek olduğu tespit edildi. Sarıyıldız'ın kadınlarla birlikte apartmana girmek istemesinin altında örgüt militanlarını etek, elbise gibi kıyafetler giydirerek binadan kaçırma niyetinin olduğu öne sürüldü. Girişimi başarısız olan Faysal Sarıyıldız ve ekibi, polis tarafından binanın çevresinden uzaklaştırıldı.

ÖRGÜT BOMBACISI İÇERİDE KISTIRILDI

Cizre'de kıskaca alınan 30 kişi arasında, Cizre'nin tamamına bomba döşeyen Mamo (Amca) kod adlı militan başta olmak üzere, sözde KCK Cizre sorumlusu Mehmet Tunç, Azadiya Welat Yazı işleri Müdürü Rohat Aktaş, Cizre'de para toplayan ve saklayan örgütün kasası olarak bilinen bir militan ve dağ kadrosu militanları yer alıyor. Özel harekât polisleriyle çatışmaları sürdüren militanlardan 6'sının yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Kıstırılan bu grup içerisinde örgüt tarafından sokağa çıkma yasağından önce rehin alınan kaymakam koruması olan polis memuru A.K. ile başka bir güvenlik görevlisinin olduğu bilgisi var. Cizre'de Sırp asıllı bir keskin nişancı da yakalandı.

PKK KURYESİ

HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız, temmuz ayında PKK'ya verilmek üzere Suriye'den getirilen ağır silahları teslim alacak kuryeyi, olay yerine götürürken suçüstü yakalanmıştı. Sarıyıldız dokunulmazlığı olduğu için gözaltına alınamamıştı.

Cizre'de ambulans tuzağı

Cizre'de ambulans tuzağı

Cizre'de ambulans tuzağı